Vegetariánské rizoto

Vegetariánské rizoto

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 531 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 53 g
Tuky 27 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a chutné jídlo pro chvíle, kdy nemáte moc času.

Suroviny

rýže 50 g
slunečnicový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcenými
paprika 100 g
žlutá+červená, na proužky
brokolice 100 g
vejce 1 ks
prošlehané
sójová omáčka
sůl
pepř

1Pokud  chcete připravit čerstvou dušenou nebo vařenou rýži, uvařte ji podle návodu na obalu, pak odklopte a dejte stranou. Příprava jídla se tím prodlouží asi o deset minut.

2Nasucho rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem nebo wok. Pak vlijte olej, přidejte česnekovou pastu a krátce ji osmahněte. Opravdu jen krátce – nesmí zhnědnout, jinak zhořkne a celé jídlo znehodnotí. Vhoďte papriku i růžičky brokolice a krátce, asi tři minuty, opékejte. Potom přisypte rýži a další tři až čtyři minuty všechno promíchávejte.

3Uprostřed směsi vytvořte vařečkou dolík a vlijte do něj vejce. Nechte asi minutu usadit a pak je pečlivě rozmíchejte. Odstavte z ohně, osolte, okořeňte a ve finále pokapejte sójovou omáčkou. Neprodleně neste na stůl, dokud je rizoto horké.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit