Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
rizoto
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 40
Do 45 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 531 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 53 g
Tuky 27 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a chutné rizoto pro chvíle, kdy nemáte moc času. Navíc je bez masa, jen se zeleninou a vejcem. Zpracujete do něj zbylou rýži od oběda, nebo si uvařte čerstvou. Lehké zeleninové rizoto podávejte jako hlavní chod, ale klidně si ho připravte také jako přílohu.

Suroviny

rýže 50 g
(nebo 150 g dušené či vařené rýže)
slunečnicový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcené, či 1 lžička česnekové pasty
paprika 100 g
žlutá + červená, na proužky
na růžičky
vejce 1 ks
prošlehané
sójová omáčka
trocha na pokapání
sůl
pepř

Postup

1

Pokud  chcete připravit čerstvou dušenou nebo vařenou rýži, uvařte ji podle návodu na obalu, pak odklopte a dejte stranou. Příprava jídla se tím prodlouží asi o deset minut.

2

Nasucho rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem nebo wok. Pak vlijte olej, přidejte česnek (nebo česnekovou pastu) a krátce osmahněte. Opravdu jen krátce – nesmí zhnědnout, jinak zhořkne a celé jídlo znehodnotí.

3

Vhoďte papriku i růžičky brokolice a krátce, asi tři minuty, opékejte.

4

Potom přisypte rýži a další tři až čtyři minuty všechno promíchávejte.

5

Uprostřed směsi vytvořte vařečkou dolík a vlijte do něj vejce. Nechte asi minutu usadit a pak je pečlivě rozmíchejte. Odstavte z ohně, osolte, okořeňte a ve finále pokapejte sójovou omáčkou. Neprodleně neste na stůl, dokud je rizoto horké.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...