0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánské rizoto

rizoto
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Vegetariánské rizoto

4.6 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 531 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 53 g
Tuky 27 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a chutné jídlo pro chvíle, kdy nemáte moc času.

Suroviny

rýže 50 g
slunečnicový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcenými
paprika 100 g
žlutá+červená, na proužky
brokolice 100 g
vejce 1 ks
prošlehané
sójová omáčka
sůl
pepř

Postup

1

Pokud  chcete připravit čerstvou dušenou nebo vařenou rýži, uvařte ji podle návodu na obalu, pak odklopte a dejte stranou. Příprava jídla se tím prodlouží asi o deset minut.

2

Nasucho rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem nebo wok. Pak vlijte olej, přidejte česnekovou pastu a krátce ji osmahněte. Opravdu jen krátce – nesmí zhnědnout, jinak zhořkne a celé jídlo znehodnotí.

3

Vhoďte papriku i růžičky brokolice a krátce, asi tři minuty, opékejte.

4

Potom přisypte rýži a další tři až čtyři minuty všechno promíchávejte.

5

Uprostřed směsi vytvořte vařečkou dolík a vlijte do něj vejce. Nechte asi minutu usadit a pak je pečlivě rozmíchejte. Odstavte z ohně, osolte, okořeňte a ve finále pokapejte sójovou omáčkou. Neprodleně neste na stůl, dokud je rizoto horké.

Související články

Škola vaření: Jak na bleskové rizoto z trouby
  • Tipy a triky

Škola vaření: Jak na bleskové rizoto z trouby

Odteď můžete podávat báječné krémové rizoto bez míchání u plotny, a dokonce nabídnout každému u stolu jiné! Máme pro vás základní recept, čtyři variace a spoustu dalších nápadů. ...

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit