Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s vermutem

Vermut patří mezi vína, která se ochucují bylinkami a koření. Některé vermuty obsahují také sladidla, jako je cukr nebo karamel, aby se vyrovnala hořkost rostlinných látek. Běžně se používá jako aperitiv. Ideální je podávat jej ledově vychlazené s plátkem citrusů nebo snítkou bylinek. Mezi nejznámější vermuty patří Martini nebo Cinzano

...

 

  • Vermut pochází z Evropy. Poprvé spatřil světlo světa v 18. století. Podobně jako jiné druhy alkoholu platil i vermut původně za lék. Brzy si však našel cestu do barů a kaváren.
  • Existují dva hlavní typy vermutu: sladký a suchý. Sladký vermut je vyroben ze slazeného vinného základu a je charakteristický svojí červenohnědou barvou a komplexní, jemně nasládlou chutí.
  • Často se používá v klasických koktejlech jako Manhattan a Negroni. Suchý vermut se vyrábí na nesladěném vinném základě a vyznačuje se bledou, slámovou barvou a lehkou bylinkovou chutí. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč