Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémové zeleninové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2556 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 449 g
Tuky 36 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přimět děti, aby jedly dostatek ovoce a zeleniny, může být tvrdý oříšek. S rizotem jim do jídelníčku zapracujete trochu vitaminů a vlákniny – a ani si toho nevšimnou…

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
nadrobno
mrkev 2 ks
nadrobno
rýže kulatozrnná 350 g
vývar zeleninový 1,2 l
lze nahradit kuřecím vývarem
mražený hrášek 140 g
nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve vyšší pánvi nebo v nízkém kastrolu rozpalte olej. Vhoďte do něj cibuli, pastinák a mrkev. Duste pod pokličkou asi osm minut, aby zelenina změkla.

2

Přidejte rýži a bobkový list a dvě až tři minuty míchejte.

3

Až začne rýže na okrajích sklovatět, přilijte 300 ml vývaru. Stáhněte plamen a za stálého míchání pomalu vařte, dokud se všechna tekutina nevstřebá.

4

Pak postupně, po naběračkách, přilévejte vývar – vždycky počkejte, až se vsákne předchozí dávka. Takto postupujte, dokud není rýže uvařená; trvá to osmnáct až dvacet minut. Pokud spotřebujete všechen vývar, můžete ještě přidat trochu vody.

5

Z uvařeného rizota vyjměte bobkový list a vmíchejte hrášek. Nechte několik minut prohřát, přidejte většinu parmazánu a ochuťte solí a pepřem.

6

Posypte zbývajícím parmazánem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

23.01.2008 08:09
Recept se nachází v č.2/07, str.29

Apetit magazín