Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koprová omáčka s vajíčkem a novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 69
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 59 g
Tuky 113 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku! Koprovka s vajíčkem patří mezi naše tradiční bílé omáčky, kterým jednoznačně sluší kynutý knedlík. Ovšem my šli ještě o kousek dál a podáváme jí s novými bramborami. Přesvědčte se, že je to poctivá koprová omáčka, tak jak má být!

NÁŠ TIP: PŘIPRAVTE SI NAPŘÍKLAD I KOPROVOU OMÁČKU PODLE NAŠEHO VIDEO RECEPTU

Skryt pre seznam

Suroviny

vývar kuřecí 500 ml
kopr 1 svazek
mléko 100 ml
plnotučné
sůl
pepř
cukr 1 špetka
podle chuti
jablečný ocet
k dochucení

Postup

1

V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte a míchejte dohladka.

2

Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem.

3

Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.

Vyváženost  koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

24.05.2010 20:28
Mně tedy vyšla mnohem řidší, musela jsem přidat jíšku, ale jinak je to mnamka...taky preferuji brambory, knedlíky jsou pro mě moc nevýrazné...
28.12.2008 11:43
Je opravdu skvělá, vařím ji stejně už dlouho. Občas si ji vylepším ještě vařenýma zelenýma fazolkama.
24.09.2008 18:22
tohle prostě miluju... ne knedlík a maso ale vajíčko a brambor, to je moje. přítel mou vášeň bohužel nesdílí, takže mi jí vaří maminka, když přijedu domů...
31.07.2008 15:28
Koprovka byla první, kterou jsem kdy vařila a byla naprosto skvělá!
27.05.2008 10:09
rodina nikdy moc koprovku nemusela, až jsem ji ale udělala podle tohoto receptu,musela jsem ji zařadit do našeho jídelníčku, byla vynikající...
02.05.2008 08:51
Naprosto vynikajicí, přítel si nestihl přidávat :o) Jemné a lahodné.
13.02.2008 08:11
Recept se nachází v č.6/07, str.41

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...