Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku!
Suroviny
máslo
3
PL
mouka pšeničná hladká
2
PL
vývar kuřecí
500
ml
kopr
1
svazek
mléko
100
ml
plnotučné
zakysaná smetana
3
PL
smetana ke šlehání
200
ml
sůl
pepř
cukr
špetka
podle chuti
jablečný ocet
k dochucení
Postup
1
V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte a míchejte dohladka.
2
Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem.
3
Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.
Vyváženost koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně: omáčky a knedlíky(26 receptů)
- 60 nejlepších receptů, jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)
Komentáře
Anonym
13.02.2008 08:11
Apetit 6/07
Anonym
02.05.2008 08:51
vynikající
Anonym
27.05.2008 10:09
výborné
Anonym
31.07.2008 15:28
Božská
Anonym
24.09.2008 18:22
mňaminka
Jana Janoušková
28.12.2008 11:43
super
Anonym
24.05.2010 20:28
řidší