0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koprová omáčka s vajíčkem a novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 57 g
Tuky 113 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku!

Suroviny

máslo 3 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 500 ml
kopr 1 svazek
mléko 100 ml
plnotučné
sůl
pepř
cukr špetka
podle chuti
jablečný ocet
k dochucení

Postup

1

V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte a míchejte dohladka.

2

Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem.

3

Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.

Vyváženost  koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.41

Anonym

Naprosto vynikajicí, přítel si nestihl přidávat :o) Jemné a lahodné.

Anonym

rodina nikdy moc koprovku nemusela, až jsem ji ale udělala podle tohoto receptu,musela jsem ji zařadit do našeho jídelníčku, byla vynikající...

Anonym

Koprovka byla první, kterou jsem kdy vařila a byla naprosto skvělá!

Anonym

tohle prostě miluju... ne knedlík a maso ale vajíčko a brambor, to je moje. přítel mou vášeň bohužel nesdílí, takže mi jí vaří maminka, když přijedu domů...

Jana Janoušková

Je opravdu skvělá, vařím ji stejně už dlouho. Občas si ji vylepším ještě vařenýma zelenýma fazolkama.

Anonym

Mně tedy vyšla mnohem řidší, musela jsem přidat jíšku, ale jinak je to mnamka...taky preferuji brambory, knedlíky jsou pro mě moc nevýrazné...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...