0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Koprová omáčka s vajíčkem a novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 63
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1361 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 57 g
Tuky 113 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku!

Suroviny

máslo 3 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 500 ml
kopr 1 svazek
mléko 100 ml
plnotučné
zakysaná smetana 3 PL
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
pepř
cukr špetka
podle chuti
jablečný ocet
k dochucení

Postup

1

V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte a míchejte dohladka.

2

Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem.

3

Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.

Vyváženost  koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.

Související články

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Jak poznáte nové brambory
  • Tipy a triky

Jak poznáte nové brambory

Když si nejste jisti, zda jsou brambory opravdu nové, správně řečeno rané, palcem trochu pomněte slupku. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Naprosto vynikajicí, přítel si nestihl přidávat :o) Jemné a lahodné.

Anonym

rodina nikdy moc koprovku nemusela, až jsem ji ale udělala podle tohoto receptu,musela jsem ji zařadit do našeho jídelníčku, byla vynikající...

Anonym

Koprovka byla první, kterou jsem kdy vařila a byla naprosto skvělá!

Anonym

tohle prostě miluju... ne knedlík a maso ale vajíčko a brambor, to je moje. přítel mou vášeň bohužel nesdílí, takže mi jí vaří maminka, když přijedu domů...

Jana Janoušková

Je opravdu skvělá, vařím ji stejně už dlouho. Občas si ji vylepším ještě vařenýma zelenýma fazolkama.

Anonym

Mně tedy vyšla mnohem řidší, musela jsem přidat jíšku, ale jinak je to mnamka...taky preferuji brambory, knedlíky jsou pro mě moc nevýrazné...

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit