Jehněčí s harissou

Jehněčí s harissou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přiostřete! Pálivá směs koření harissa se v severní Africe používá k dochucení spousty jídel.

Suroviny

300 g
zadní jehněčí vykostěné
harissa 1 ČL
olivový olej
K podávání
pita
salát
tzatziki
citron

Jehněčí potřete lžičkou harissy a olivovým olejem. Grilujte 4–5 minut z každé strany. Nakrájejte a servírujte s opečeným chlebem pita, listy salátu, tzatziki a citronem.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit