Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí s harissou

Jehněčí s harissou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přiostřete! Pálivá směs koření harissa se v severní Africe používá k dochucení spousty jídel.

Související recepty

Suroviny

300 g
zadní jehněčí vykostěné
harissa 1 ČL
olivový olej
K podávání
salát
tzatziki

Postup

1

Jehněčí potřete lžičkou harissy a olivovým olejem. Grilujte 4-5 minut z každé strany. Nakrájejte a servírujte s opečeným chlebem pita, listy salátu, tzatziki a citronem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...