Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Maso i příloha z jednoho pekáčku

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ Marinování
PT3H
Pečení 3:00
Maso Středomořská

Ingredience

    • 6 jehněčích kolínek, nejlépe zadních
    • kůra a šťáva ze 2 biocitronů + případně další na dochucení
    • 2–3 lžičky sušeného oregana
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 160 ml olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 řapíky celeru, na tenké plátky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 zralá rajčata, nakrájená na kostky
    • 200 ml suchého bílého vína
    • 600 ml drůbežího vývaru
    • 2 čerstvé bobkové listy
    • 3 čerstvé snítky oregana + další na ozdobení
    • 230 g těstovinové rýže orzo
    • 350 g mraženého hrášku

Příprava jídla

1 Promíchejte kolínka, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, sušené oregano, polovinu česneku a 120 ml olivového oleje. Osolte, opepřete a v uzavřené nádobě nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat.

2 Troubu předehřejte na 150 °C. Hlubokou těžkou pánev rozpalte na sporáku. Kolínka vyjměte z marinády a po částech je opékejte ze všech stran dohněda (4–5 minut). Rozložte v jedné vrstvě do pekáče tak, aby mezi nimi zbývalo trochu místa. Vysušte pánev papírovými utěrkami, vlijte zbývající olej a opékejte na něm celer, cibuli a zbylý česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata a za občasného míchání zahřívejte, až trochu změknou. Přilijte víno a vařte, až se tekutina zredukuje napolovic (4–5 minut). Vlijte vývar, vhoďte bobkový list a čerstvé oregano. Přiveďte k varu a osolte a směsí zalijte kolínka v pekáči. Zakryjte a pečte 2–3 hodiny (během pečení kolínka občas obraťte).

3 Před dokončením uvařte orzo ve vroucí osolené vodě dopoloměkka (4–5 minut). Slijte a uschovejte i 125 ml vody z vaření.

4 Z pekáče vyjměte hotová kolínka. Z povrchu šťávy seberte tuk. Do pekáče ke šťávě přidejte vodu z těstovin, orzo a hrášek a promíchejte. Navrch položte kolínka a odklopené vraťte na 5 minut do trouby. Pak vyjměte, ochucené orzo se šťávou osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou a strouhanou kůrou. Podávejte horké, posypané otrhanými lístky oregana.

JAK NA TO: jehněčí maso

Jak jehněčí maso nejlépe upravit, aby byl výsledek na talíři na jedničku, nám poradil Oldřich Straka z firmy OCG, která...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Roláda z jehněčího krku a bramborovým salátem

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář