Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5208 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 451 g
Tuky 242 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha z jednoho pekáčku

Související recepty

Suroviny

nejlépe zadní
kůra a šťáva
oregano 2 ČL
česnek 4 stroužky
nadrobno
olivový olej 160 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 2 ks
na tenké plátky
nadrobno
zralá, na kostky
suché
vývar kuřecí 600 ml
oregano 3 snítky
+ na ozdobení
těstovinová rýže 230 g
mražený hrášek 350 g

Postup

1

Promíchejte kolínka, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, sušené oregano, polovinu česneku a 120 ml olivového oleje. Osolte, opepřete a v uzavřené nádobě nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat.

2

Troubu předehřejte na 150 °C. Hlubokou těžkou pánev rozpalte na sporáku. Kolínka vyjměte z marinády a po částech je opékejte ze všech stran dohněda (4–5 minut).

3

Rozložte v jedné vrstvě do pekáče tak, aby mezi nimi zbývalo trochu místa. Vysušte pánev papírovými utěrkami, vlijte zbývající olej a opékejte na něm celer, cibuli a zbylý česnek asi 4 minuty dosklovita.

4

Přidejte rajčata a za občasného míchání zahřívejte, až trochu změknou. Přilijte víno a vařte, až se tekutina zredukuje napolovic (4–5 minut). Vlijte vývar, vhoďte bobkový list a čerstvé oregano. Přiveďte k varu a osolte a směsí zalijte kolínka v pekáči.

5

Zakryjte a pečte 2–3 hodiny (během pečení kolínka občas obraťte).

6

Před dokončením uvařte orzo ve vroucí osolené vodě dopoloměkka (4–5 minut). Slijte a uschovejte i 125 ml vody z vaření.

7

Z pekáče vyjměte hotová kolínka. Z povrchu šťávy seberte tuk. Do pekáče ke šťávě přidejte vodu z těstovin, orzo a hrášek a promíchejte. Navrch položte kolínka a odklopené vraťte na 5 minut do trouby.

8

Pak vyjměte, ochucené orzo se šťávou osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou a strouhanou kůrou. Podávejte horké, posypané otrhanými lístky oregana.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...