0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5208 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 451 g
Tuky 242 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha z jednoho pekáčku

Suroviny

jehněčí kolínko 6 ks
nejlépe zadní
citron 2 ks
kůra a šťáva
oregano 2 ČL
česnek 4 stroužky
nadrobno
olivový olej 160 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 2 ks
na tenké plátky
cibule 1 ks
nadrobno
rajče 3 ks
zralá, na kostky
víno bílé 200 ml
suché
vývar kuřecí 600 ml
bobkový list 2 ks
oregano 3 snítky
+ na ozdobení
těstovinová rýže 230 g
mražený hrášek 350 g

1 Promíchejte kolínka, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, sušené oregano, polovinu česneku a 120 ml olivového oleje. Osolte, opepřete a v uzavřené nádobě nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat.

2 Troubu předehřejte na 150 °C. Hlubokou těžkou pánev rozpalte na sporáku. Kolínka vyjměte z marinády a po částech je opékejte ze všech stran dohněda (4–5 minut). Rozložte v jedné vrstvě do pekáče tak, aby mezi nimi zbývalo trochu místa. Vysušte pánev papírovými utěrkami, vlijte zbývající olej a opékejte na něm celer, cibuli a zbylý česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata a za občasného míchání zahřívejte, až trochu změknou. Přilijte víno a vařte, až se tekutina zredukuje napolovic (4–5 minut). Vlijte vývar, vhoďte bobkový list a čerstvé oregano. Přiveďte k varu a osolte a směsí zalijte kolínka v pekáči. Zakryjte a pečte 2–3 hodiny (během pečení kolínka občas obraťte).

3 Před dokončením uvařte orzo ve vroucí osolené vodě dopoloměkka (4–5 minut). Slijte a uschovejte i 125 ml vody z vaření.

4 Z pekáče vyjměte hotová kolínka. Z povrchu šťávy seberte tuk. Do pekáče ke šťávě přidejte vodu z těstovin, orzo a hrášek a promíchejte. Navrch položte kolínka a odklopené vraťte na 5 minut do trouby. Pak vyjměte, ochucené orzo se šťávou osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou a strouhanou kůrou. Podávejte horké, posypané otrhanými lístky oregana.

[[nid:26326]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč