Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3278 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 312 g
Tuky 154 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha z jednoho pekáčku

Související recepty

Suroviny

6 ks
jehněčí kolínka nejlépe zadní
citron 2 ks
kůra a šťáva
oregano 2 ČL
česnek 4 stroužek
nadrobno
olivový olej 160 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 2 ks
na tenké plátky
cibule 1 ks
nadrobno
rajčata 3 ks
zralá, na kostky
víno bílé 200 ml
vývar kuřecí 600 ml
2 ks
čerstvý bobkový list
oregano 3 snítka
těstovinová rýže 230 g
mražený hrášek 350 g

1 Promíchejte kolínka, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, sušené oregano, polovinu česneku a 120 ml olivového oleje. Osolte, opepřete a v uzavřené nádobě nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat.

2 Troubu předehřejte na 150 °C. Hlubokou těžkou pánev rozpalte na sporáku. Kolínka vyjměte z marinády a po částech je opékejte ze všech stran dohněda (4–5 minut). Rozložte v jedné vrstvě do pekáče tak, aby mezi nimi zbývalo trochu místa. Vysušte pánev papírovými utěrkami, vlijte zbývající olej a opékejte na něm celer, cibuli a zbylý česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata a za občasného míchání zahřívejte, až trochu změknou. Přilijte víno a vařte, až se tekutina zredukuje napolovic (4–5 minut). Vlijte vývar, vhoďte bobkový list a čerstvé oregano. Přiveďte k varu a osolte a směsí zalijte kolínka v pekáči. Zakryjte a pečte 2–3 hodiny (během pečení kolínka občas obraťte).

3 Před dokončením uvařte orzo ve vroucí osolené vodě dopoloměkka (4–5 minut). Slijte a uschovejte i 125 ml vody z vaření.

4 Z pekáče vyjměte hotová kolínka. Z povrchu šťávy seberte tuk. Do pekáče ke šťávě přidejte vodu z těstovin, orzo a hrášek a promíchejte. Navrch položte kolínka a odklopené vraťte na 5 minut do trouby. Pak vyjměte, ochucené orzo se šťávou osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou a strouhanou kůrou. Podávejte horké, posypané otrhanými lístky oregana.

JAK NA TO: jehněčí maso

JAK NA TO: jehněčí maso

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit