Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

Jehněčí kolínka s hráškovými těstovinami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5208 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 451 g
Tuky 242 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha z jednoho pekáčku

Suroviny

nejlépe zadní
kůra a šťáva
oregano 2 ČL
česnek 4 stroužky
nadrobno
olivový olej 160 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 2 ks
na tenké plátky
nadrobno
zralá, na kostky
suché
vývar kuřecí 600 ml
oregano 3 snítky
+ na ozdobení
těstovinová rýže 230 g
mražený hrášek 350 g

Postup

1

Promíchejte kolínka, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu, sušené oregano, polovinu česneku a 120 ml olivového oleje. Osolte, opepřete a v uzavřené nádobě nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat.

2

Troubu předehřejte na 150 °C. Hlubokou těžkou pánev rozpalte na sporáku. Kolínka vyjměte z marinády a po částech je opékejte ze všech stran dohněda (4–5 minut).

3

Rozložte v jedné vrstvě do pekáče tak, aby mezi nimi zbývalo trochu místa. Vysušte pánev papírovými utěrkami, vlijte zbývající olej a opékejte na něm celer, cibuli a zbylý česnek asi 4 minuty dosklovita.

4

Přidejte rajčata a za občasného míchání zahřívejte, až trochu změknou. Přilijte víno a vařte, až se tekutina zredukuje napolovic (4–5 minut). Vlijte vývar, vhoďte bobkový list a čerstvé oregano. Přiveďte k varu a osolte a směsí zalijte kolínka v pekáči.

5

Zakryjte a pečte 2–3 hodiny (během pečení kolínka občas obraťte).

6

Před dokončením uvařte orzo ve vroucí osolené vodě dopoloměkka (4–5 minut). Slijte a uschovejte i 125 ml vody z vaření.

7

Z pekáče vyjměte hotová kolínka. Z povrchu šťávy seberte tuk. Do pekáče ke šťávě přidejte vodu z těstovin, orzo a hrášek a promíchejte. Navrch položte kolínka a odklopené vraťte na 5 minut do trouby.

8

Pak vyjměte, ochucené orzo se šťávou osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou a strouhanou kůrou. Podávejte horké, posypané otrhanými lístky oregana.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč