0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kuličky s bramborami

Jehněčí kuličky s bramborami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3195 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 255 g
Tuky 151 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí maso s mátou a fetou patří k sobě. Ovšem petrželkové brambory dělají téhle partě skvělý doprovod!

Suroviny

pečivo 70 g
čerstvé, bílé, nahrubo rozmixované
mléko 60 ml
jehněčí maso 500 g
mleté
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené 1 ČL
citronová kůra
nastrouhaná najemno z 1/2 biocitronu
petrželka 1 hrst
nasekaná
oregano 1 PL
lístky najemno
máta 1 PL
nasekaná
rozdrobený
sůl mořská
Na brambory
brambory 1 kg
s pěknou slupkou, na měsíčky
olivový olej 4 PL
oregano 1 ČL
sušené
česnek 2 stroužky
chilli sušené 1 špetka
mleté
citronová šťáva
ze 2 citronů
petrželka 1 svazek
nasekané lístky

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Nakrájené brambory propláchněte studenou vodou a osušte. Pak je promíchejte s citronovou šťávou. Rozložte je na plech s vyšším okrajem, pokapejte olejem, osolte, přidejte chilli, česnek, posypte oreganem a promíchejte. Podlijte 200 ml vody a pečte asi hodinu dozlatova. Voda by se měla zcela vstřebat. Vypněte a promíchejte s nasekanou petrželkou.

2 Mezitím si připravte masové kuličky. Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté jehněčí maso, vejce, česnek, chilli, citronovou kůru, petrželku, oregano, mátu, fetu, osolte a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 15–20 minut dozlatova a podávejte s bramborami.

A CO JEŠTĚ VYZKOUŠET...

  • Masové kuličky zapečené po marocku
Připravte rajčatovou omáčku jako u klasických kuliček (recept), ale vynechte vývar a bazalku, naopak přidejte 1 lžíci chilli pasty harissa. Jehněčí kuličky dejte do zapékací nádoby, zalijte omáčkou a posypte strouhaným balkánským sýrem či pokrájenou mozzarellou. V troubě předehřáté na 250 °C zapékejte 10–15 minut. Podávejte s chlebem pita nebo kuskusem.
 
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč