Jehněčí maso s mátou a fetou patří k sobě. Ovšem petrželkové brambory dělají téhle partě skvělý doprovod!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Nakrájené brambory propláchněte studenou vodou a osušte. Pak je promíchejte s citronovou šťávou. Rozložte je na plech s vyšším okrajem, pokapejte olejem, osolte, přidejte chilli, česnek, posypte oreganem a promíchejte. Podlijte 200 ml vody a pečte asi hodinu dozlatova. Voda by se měla zcela vstřebat. Vypněte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
2 Mezitím si připravte masové kuličky. Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté jehněčí maso, vejce, česnek, chilli, citronovou kůru, petrželku, oregano, mátu, fetu, osolte a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 15–20 minut dozlatova a podávejte s bramborami.