
Jehněčí kuličky s bramborami
Jehněčí maso s mátou a fetou patří k sobě. Ovšem petrželkové brambory dělají téhle partě skvělý doprovod!
Ingredience
- 70 g nahrubo rozmixovaného čerstvého bílého pečiva
- 60 ml mléka
- 500 g mletého jehněčího masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 lžička drceného sušeného chilli
- kůra z 1/2 biocitronu, nastrouhaná najemno
- hrst nasekané petrželky
- 1 lžíce lístků oregana, nasekaných najemno
- 1 lžíce nasekané čerstvé máty
- 100 g sýra feta, rozdrobeného
- mořská sůl
- 1 kg brambor s pěknou slupkou, nakrájených na měsíčky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 stroužky česneku
- špetka mletého chilli
- šťáva ze 2 citronů
- 1 svazek petrželky, nasekané lístky
NA BRAMBORY
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Nakrájené brambory propláchněte studenou vodou a osušte. Pak je promíchejte s citronovou šťávou. Rozložte je na plech s vyšším okrajem, pokapejte olejem, osolte, přidejte chilli, česnek, posypte oreganem a promíchejte. Podlijte 200 ml vody a pečte asi hodinu dozlatova. Voda by se měla zcela vstřebat. Vypněte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
2 Mezitím si připravte masové kuličky. Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté jehněčí maso, vejce, česnek, chilli, citronovou kůru, petrželku, oregano, mátu, fetu, osolte a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 15–20 minut dozlatova a podávejte s bramborami.
Přidat komentář