Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kebab z mletého masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3439 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 197 g
Tuky 196 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.

Suroviny

vykostěná
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 PL
lístky
římský kmín 2 ČL
koriandr mletý 1 ČL
harissa 3 ČL
vejce 1 ks
Na omáčku
olivový olej panenský 1 PL
máta 1 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
Na brambory
rozmarýn 2 snítky
sůl
hrubá
olivový olej 2 PL

Postup

1

Maso umelte na středně hrubo. Promíchejte ho s ostatními přísadami a osolte a opepřete podle chuti.

2

Promíchejte všechny přísady na omáčku, osolte a dejte do chladu rozležet.

3

Brambory rozkrájejte na měsíčky, osolte je hrubou solí, posypte je rozmarýnem, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Zlatavé budou asi za 25 minut.

4

Masovou směs namačkejte na grilovací jehly nebo na dřevěné špejle, předem namočené ve vodě. Kebab opečte na grilovací pánvi ze všech stran a podávejte s pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín