Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.
Suroviny
jehněčí plec
800
g
vykostěná
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
1
PL
lístky
římský kmín
2
ČL
koriandr mletý
1
ČL
harissa
3
ČL
vejce
1
ks
Na omáčku
jogurt řeckého typu
250
ml
olivový olej panenský
1
PL
máta
1
PL
nasekaná
česnek
1
stroužek
drcený
jarní cibulka
3
ks
nasekaná
Na brambory
brambory
800
g
rozmarýn
2
snítky
sůl
hrubá
olivový olej
2
PL
Postup
1
Maso umelte na středně hrubo. Promíchejte ho s ostatními přísadami a osolte a opepřete podle chuti.
2
Promíchejte všechny přísady na omáčku, osolte a dejte do chladu rozležet.
3
Brambory rozkrájejte na měsíčky, osolte je hrubou solí, posypte je rozmarýnem, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Zlatavé budou asi za 25 minut.
4
Masovou směs namačkejte na grilovací jehly nebo na dřevěné špejle, předem namočené ve vodě. Kebab opečte na grilovací pánvi ze všech stran a podávejte s pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13x mleté maso aneb levné a chutné večere i obědy pro celou rodinu(13 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )