Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2112 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 170 g
Tuky 110 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé prázdninové jídlo! Můžete zkusit obměnu s kuřecím masem.

Suroviny

vejce 4 ks
olivový olej 4 PL
lze nahradit limetkovou
jarní cibulka 4 ks
sůl
hlávkový salát 4 ks
srdíčka hlávkového salátu, omytá
sterilovaná, scezená
rajče 300 g
nejlépe třešňová
krevety 250 g
vařené, loupané

Postup

1

Vajíčka uvařte v mírně osolené vodě natvrdo (trvá to osm minut). Pak je vložte do misky se studenou vodou a tam je zatím nechte.

2

Na zálivku si v misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu a chilli omáčku. Cibulky nakrájejte šikmo na tenké plátky a vmíchejte do zálivky. Ochutnejte a případně osolte.

3

Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kolečka. Srdíčka salátu rozdělte na jednotlivé listy a ty položte na čtyři talíře. Na salát dejte kukuřičná zrna, na ně přepůlená nebo rozčtvrcená rajčata, krevety a vejce. Zakapejte zálivkou a podávejte.

Kouzelná přísada:
Sladká chilli omáčka je pro pikantní vaření nepostradatelná. Ostrost papriček je příjemně zmírněna sladkokyselou chutí, tak typickou pro exotické kuchyně. Sweet chilli sauce, Thai, 200 ml okolo 49 Kč, k dostání například v Tescu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 07:57
Recept se nachází v č.8/04, str.10