Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší
Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1304 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 60 g
Tuky 63 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle předkrm spolehlivě polechtá chuťové pohárky a naladí vás na další hodování. A nebojte se množství česneku – vařením v mléce ztratí silné aroma a zůstane jen jemná, delikátní chuť.

Suroviny

krevety ½ kg
neloupané, nejlépe tygří
oloupané stroužky ze dvou paliček
kari koření špetka
olivový olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
rukola svazek
mléko 100 ml
Na zakapání
olivový olej extra panenský 2 PL
balzamikový ocet 2 PL
vecchio
sůl
podle chuti

Postup

1

Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.

2

Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.

3

Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.

4

Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:01
Recept se nachází v č.12/05, str.23
23.07.2007 13:14
faj recept, ale nočky se mi nepovedli a i když jsem dělala co mohla místo nočků byla kašička, ale i přesto super chutnalo....