Tenhle předkrm spolehlivě polechtá chuťové pohárky a naladí vás na další hodování. A nebojte se množství česneku – vařením v mléce ztratí silné aroma a zůstane jen jemná, delikátní chuť.
Postup
Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.
Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.
Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.
Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní grilování: 13 receptů na gril(13 receptů )
Komentáře