Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1453 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 50 g
Tuky 38 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle předkrm spolehlivě polechtá chuťové pohárky a naladí vás na další hodování. A nebojte se množství česneku – vařením v mléce ztratí silné aroma a zůstane jen jemná, delikátní chuť.

Suroviny

krevety 1 kg
neloupané, nejlépe tygří
česnek 2
oloupané stroužky
kari koření špetka
olivový olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.

2. Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.

3. Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.

4. Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.

Komentáře

Anonym

faj recept, ale nočky se mi nepovedli a i když jsem dělala co mohla místo nočků byla kašička, ale i přesto super chutnalo....

Obchod Apetit