Kuskus má mnohostranné využití. Smíchejte ho s tuňákem, zeleninou a bylinkami, za chvilku máte chutný salát.
Suroviny
voda
125
ml
vroucí
kuskus
65
g
vinný ocet červený
60
ml
hořčice dijonská
2
PL
sůl
¼
ČL
olivový olej
2
PL
cukr
¼
ČL
pepř
1
špetka
česnek sušený
paprika zelená
2
ks
rozinky
50
g
tuňák
170
g
konzerva
kukuřice
400
g
slitá konzerva
Postup
1
Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát.
2
Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, ¼ lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse.
3
Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité.
4
Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
- Teplé večeře do 20 minut pro celou rodinu: Připravte si 30 dokonalých jídel z kuskusu(30 receptů)
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů)
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů)