Kuskus má mnohostranné využití. Smíchejte ho s tuňákem, zeleninou a bylinkami, za chvilku máte chutný salát. Recept berte jako inspiraci, protože příště můžete zvolit jinou zeleninu nebo upravit zálivku. Salát z kuskusu je výborný studený, proto pokud vám nějaký zbude, vezměte si ho druhý den do práce a nemusíte si lámat hlavu, kde si jídlo ohřejete.
Suroviny
Postup
Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát.
Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, ¼ lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse.
Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité.
Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- Teplé večeře do 20 minut pro celou rodinu: Připravte si 30 dokonalých jídel z kuskusu(30 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )