0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s tuňákem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 78
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1397 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 192 g
Tuky 52 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus má mnohostranné využití. Smíchejte ho s tuňákem, zeleninou a bylinkami, za chvilku máte chutný salát. 

Suroviny

voda 125 ml
vroucí
kuskus 65 g
vinný ocet červený 60 ml
hořčice dijonská 2 PL
sůl 0.25 ČL
olivový olej 2 PL
cukr 0.25 ČL
pepř 1 špetka
česnek sušený
paprika zelená 2 ks
okurka
rozinky 50 g
tuňák 170 g
konzerva
kukuřice 400 g
slitá konzerva

Postup

1

Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát.

2

Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, ¼ lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse.

3

Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité.

4

Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit