3.5 / 5. Počet hodnocení: 73
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1397 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 192 g
Tuky 52 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus má mnohostranné využití. Smíchejte ho s tuňákem, zeleninou a bylinkami, za chvilku máte chutný salát. 

Suroviny

voda 125 ml
vroucí
kuskus 65 g
vinný ocet červený 60 ml
hořčice dijonská 2 PL
sůl 0.25 ČL
olivový olej 2 PL
cukr 0.25 ČL
pepř 1 špetka
česnek sušený
paprika zelená 2 ks
okurka
rozinky 50 g
tuňák 170 g
konzerva
kukuřice 400 g
slitá konzerva

1 Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát. Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, ¼ lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse.

2 Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité.

3 Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit