Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kroupami

Z krup připravíte studené i teplé pokrmy, chutnají skvěle ve slaných i sladkých jídlech. Dají se konzumovat jako kaše nebo přidat do polévek, karbanátků či salátů. Jako příloha jsou výborné k pečenému masu, zelenině na grilu i omáčkám. Dá se z nich připravit-li lahodné kroupoto či krupoto jako alternativní rizoto.

...

  

  • Naši předkové považovali kroupy za skvělý zdroj energie.
  • Využívali je při trávicích problémech, k posílení i očištění organismu. Vláknina nerozpustná ve vodě podporuje pohyb střev a zabraňuje vzniku zácpy.
  • Pravidelnou konzumací krup podporujete imunitní systém.
  • Kroupy jsou velmi vhodné i pro ty, co se chtějí vyhnout žlučníkovým kamenům a operaci žlučníku.

Kroupy obsahují spoustu prospěšných látek. Z vitamínů jde hlavně o ty ze skupiny B, ale také vitamín K a E. Disponují i ​​bohatstvím v podobě minerálů a stopových prvků. Nachází se v nich železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, měď a další. Nechybí ani zdravé tuky v podobě omega-3 a omega-6 nenasycených mastných tuků i bílkoviny.


Celý popis