Recepty s kroupami
Z krup připravíte studené i teplé pokrmy, chutnají skvěle ve slaných i sladkých jídlech. Dají se konzumovat jako kaše nebo přidat do polévek, karbanátků či salátů. Jako příloha jsou výborné k pečenému masu, zelenině na grilu i omáčkám. Dá se z nich připravit-li lahodné kroupoto či krupoto jako alternativní rizoto.
...
- Naši předkové považovali kroupy za skvělý zdroj energie.
- Využívali je při trávicích problémech, k posílení i očištění organismu. Vláknina nerozpustná ve vodě podporuje pohyb střev a zabraňuje vzniku zácpy.
- Pravidelnou konzumací krup podporujete imunitní systém.
- Kroupy jsou velmi vhodné i pro ty, co se chtějí vyhnout žlučníkovým kamenům a operaci žlučníku.
Kroupy obsahují spoustu prospěšných látek. Z vitamínů jde hlavně o ty ze skupiny B, ale také vitamín K a E. Disponují i bohatstvím v podobě minerálů a stopových prvků. Nachází se v nich železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, měď a další. Nechybí ani zdravé tuky v podobě omega-3 a omega-6 nenasycených mastných tuků i bílkoviny.
Celý popis