Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1677 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 173 g
Tuky 40 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijský kuřecí vývar je rychleji hotový než ten klasický. Díky použitým surovinám má velmi čerstvou a pikantní chuť, nedoporučujeme ho proto mrazit, aby se aroma neutlumilo. Exotické suroviny najdete u asijských prodejců, v Praze můžete zajet rovnou do asijské velkotržnice Sapa.

Suroviny

Asijský kuřecí vývar
jarní cibulka 3 ks
rozkrájená na 10cm kousky
malá, oloupaná a rozčtvrcená
dlouhá
zázvor (čerstvý) 50 g
oloupaný a nakrájený na plátky
česnek 3 stroužky
zmáčknutý nožem
sójová omáčka světlá 30 ml
Kuřecí polévka po čínsku
vývar kuřecí 1,2 l
horký, asijský
čínské (šao-sing)
badyán 2 hvězdičky
citronová tráva
1 stonek
pak čoi 200 g
čínské bílé baby zelí, vetší listy pokrájené na nudličky
nudle 85 g
čínské vaječné, připravené podle návodu
kuře 100 g
vařené, rozdělené na nudličky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená našikmo na tenká kolečka
terijaki omáčka
lze použít i sojovou, jen trocha
Dále na kuřecí polévku po čínsku
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
červená, bez semínek

Postup

1

Asijský kuřecí vývar

PŘÍPRAVA 5 MINUT + ODLEŽENÍ ■ VAŘENÍ 30 MINUT ■ NA ASI 1,6 LITRU ■ VELMI SNADNÉ

  • Všechny přísady zalijte v hrnci 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut.
  • Vypněte, přiklopte a nechte 1 hodinu odpočívat.
  • Pak přeceďte, z kostí oberte maso a spolu s vývarem ho použijte při přípravě dalších pokrmů, například kuřecí polévky po čínsku.
2

Kuřecí polévka polévka po čínsku

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

  • Do vývaru v hrnci přilijte víno a vsypte badyán a citronovou trávu naklepanou paličkou na maso. Nechte 10 minut probublávat pod bodem varu.
  • Mezitím vložte pak čoi na 2 minuty na pařáček. Pak vyjměte z vývaru badyán i citronovou trávu a vyhoďte je.
  • Do vývaru vsypte nudle, pak čoi a maso, dochuťte terijaki nebo sójovou omáčkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte jarní cibulkou, bazalkou a tenkými proužky chilli papričky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín