
Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru
Asijský kuřecí vývar je rychleji hotový než ten klasický. Díky použitým surovinám má velmi čerstvou a pikantní chuť, nedoporučujeme ho proto mrazit, aby se aroma neutlumilo. Exotické suroviny najdete u asijských prodejců, v Praze můžete zajet rovnou do asijské velkotržnice Sapa.
Vydání: 2013/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 jarní cibulky, rozkrájené na 10cm kousky
- 1 malá cibule, oloupaná a rozčtvrcená
- 1 dlouhá chilli paprička
- 50 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
- 3 stroužky česneku, zmáčknuté nožem
- 30 ml světlé sójové omáčky
- 1 lžíce krupicového cukru
- kuřecí skelet
- 2 kuřecí křidýlka
- 1,2 l horkého asijského kuřecího vývaru (viz Něco navíc)
- 125 ml čínského rýžového vína (šao-sing)
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 stonek citronové trávy
- 200 g čínského zelí baby pak čoi, větší listy pokrájené na nudličky
- 85 g čínských vaječných nudlí, připravených podle návodu
- 100 g vařeného kuřecího masa, rozděleného na nudličky
- 4 jarní cibulky, šikmo na tenká kolečka
- trocha terijaki nebo sójové omáčky
- hrst čerstvých bazalkových lístků
- 1 červená chilli paprička, bez semínek
Asijský kuřecí vývar
Kuřecí polévka polévka po čínsku
Příprava jídla
Asijský kuřecí vývar
PŘÍPRAVA 5 MINUT + ODLEŽENÍ ■ VAŘENÍ 30 MINUT ■ NA ASI 1,6 LITRU ■ VELMI SNADNÉ
- Všechny přísady zalijte v hrnci 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut.
- Vypněte, přiklopte a nechte 1 hodinu odpočívat.
- Pak přeceďte, z kostí oberte maso a spolu s vývarem ho použijte při přípravě dalších pokrmů, například kuřecí polévky po čínsku.
Kuřecí polévka polévka po čínsku
PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ
- Do vývaru v hrnci přilijte víno a vsypte badyán a citronovou trávu naklepanou paličkou na maso. Nechte 10 minut probublávat pod bodem varu.
- Mezitím vložte pak čoi na 2 minuty na pařáček. Pak vyjměte z vývaru badyán i citronovou trávu a vyhoďte je.
- Do vývaru vsypte nudle, pak čoi a maso, dochuťte terijaki nebo sójovou omáčkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte jarní cibulkou, bazalkou a tenkými proužky chilli papričky.
Přidat komentář