Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru

Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2084 kcal
Bílkoviny 123 g
Cukr 258 g
Tuky 41 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijský kuřecí vývar je rychleji hotový než ten klasický. Díky použitým surovinám má velmi čerstvou a pikantní chuť, nedoporučujeme ho proto mrazit, aby se aroma neutlumilo. Exotické suroviny najdete u asijských prodejců, v Praze můžete zajet rovnou do asijské velkotržnice Sapa.

Suroviny

Asijský kuřecí vývar
jarní cibulka 3 ks
rozkrájená na 10cm kousky
cibule 1 ks
malá, oloupaná a rozčtvrcená
chilli paprička 1 ks
dlouhá
zázvor (čerstvý) 50 g
čerstvý, oloupaný a nakrájený na plátky
česnek 3 stroužek
zmáčknutý nožem
sójová omáčka 30 ml
světlá
krupicový cukr 1 PL
kuřecí skelet
kuřecí křídla 2 ks
Kuřecí polévka po čínsku
vývar kuřecí 1.2 l
horký, asijský
víno rýžové 125 ml
čínské (šao-sing)
badyán 2 hvězdička
citronová tráva 1
pak čoi 200 g
čínské bílé baby zelí, vetší listy pokrájené na nudličky
nudle soba 85 g
čínské, připravené podle návodu
kuře 100 g
vařené, rozdělené na nudličky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená našikmo na tenká kolečka
terijaky omáčka lze použít i sojovou, jen trocha
Dále na kuřecí polévku po čínsku
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek

Asijský kuřecí vývar

PŘÍPRAVA 5 MINUT + ODLEŽENÍ ■ VAŘENÍ 30 MINUT ■ NA ASI 1,6 LITRU ■ VELMI SNADNÉ

  1. Všechny přísady zalijte v hrnci 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut.
  2. Vypněte, přiklopte a nechte 1 hodinu odpočívat.
  3. Pak přeceďte, z kostí oberte maso a spolu s vývarem ho použijte při přípravě dalších pokrmů, například kuřecí polévky po čínsku.

 

Kuřecí polévka polévka po čínsku

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

  1. Do vývaru v hrnci přilijte víno a vsypte badyán a citronovou trávu naklepanou paličkou na maso. Nechte 10 minut probublávat pod bodem varu.
  2. Mezitím vložte pak čoi na 2 minuty na pařáček. Pak vyjměte z vývaru badyán i citronovou trávu a vyhoďte je.
  3. Do vývaru vsypte nudle, pak čoi a maso, dochuťte terijaki nebo sójovou omáčkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte jarní cibulkou, bazalkou a tenkými proužky chilli papričky.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit