0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lehké krémové rizoto s hráškem a parmazánem

Lehké krémové rizoto s hráškem a parmazánem

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2724 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 395 g
Tuky 70 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 70 g
olivový olej
cibule 2 ks
nadrobno nasekaná
víno bílé 2
suché
vývar kuřecí 1.2 l
horký
rýže 350 g
na risoto
hrášek 300 g
parmazán 30 g
nastrouhaný
sůl

Postup

1

Na troše olivového oleje a 50g másla pomalu osmahneme cibuli do skelnata.

2

Mezitím krátce povaříme hrášek, ke 100g (které odebereme), přidáme k nim naběračku vývaru a rozmixujeme na pyré.

3

Do pyré přidáme zyblé rozpuštěné máslo a promícháme.

4

K cibuli přidáme rýži, zvýšíme teplotu a za stálého míchání restujeme (asi 1-2minuty) dokud rýže nezačne být průsvitná.

5

Přilijeme víno a za stálého míchání vyvaříme. Osolíme. Jakmile se víno vyvaří snížíme teplotu a přidáme naběračku horkého vývaru. Vývar vyvaříme, poté přidáme další naběračku, asi po 20min zkusíme jestli je rýže měkká na povrchu a vevnitř malinko tuhá, pokud ne, přidáváme další naběračky vývaru (pokud dojde tak vařící vodu).

6

Dochutíme solí. Odstavíme z plotny, přidáme parmazán, pyré a hrášek, přiklopíme pokličkou a necháme 2minuty přikryté.

7

Poté podáváme. Pokud chceme klasické risoto, nedáváme hrášek a jako poslední přidáme poze máslo a parmazán.

Foto: Unsplash.com

 
Autor: marmar123

Obchod Apetit