0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lehké krémové rizoto s hráškem a parmazánem

Lehké krémové rizoto s hráškem a parmazánem

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2724 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 395 g
Tuky 70 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 70 g
olivový olej
cibule 2 ks
nadrobno nasekaná
víno bílé 2
suché
vývar kuřecí 1,2 l
horký
rýže 350 g
na risoto
hrášek 300 g
parmazán 30 g
nastrouhaný
sůl

Postup

1

Na troše olivového oleje a 50g másla pomalu osmahneme cibuli do skelnata.

2

Mezitím krátce povaříme hrášek, ke 100g (které odebereme), přidáme k nim naběračku vývaru a rozmixujeme na pyré.

3

Do pyré přidáme zyblé rozpuštěné máslo a promícháme.

4

K cibuli přidáme rýži, zvýšíme teplotu a za stálého míchání restujeme (asi 1-2minuty) dokud rýže nezačne být průsvitná.

5

Přilijeme víno a za stálého míchání vyvaříme. Osolíme. Jakmile se víno vyvaří snížíme teplotu a přidáme naběračku horkého vývaru. Vývar vyvaříme, poté přidáme další naběračku, asi po 20min zkusíme jestli je rýže měkká na povrchu a vevnitř malinko tuhá, pokud ne, přidáváme další naběračky vývaru (pokud dojde tak vařící vodu).

6

Dochutíme solí. Odstavíme z plotny, přidáme parmazán, pyré a hrášek, přiklopíme pokličkou a necháme 2minuty přikryté.

7

Poté podáváme. Pokud chceme klasické risoto, nedáváme hrášek a jako poslední přidáme poze máslo a parmazán.

Foto: Unsplash.com

 
Autor: marmar123

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč