0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 98
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 274 g
Tuky 79 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá Itálie z českých lesních hub! Vyzkoušejte houbové rizoto s námi.

Suroviny

máslo 4 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno posekaný
rýže 250 g
kulatozrnná
vývar zeleninový 750 ml
horký, může být z kostky
houby 1 kg
směs lesních, očištěné a nakrájené nadrobno
sůl
pepř
citronová štáva 1 PL
parmazán 100 g
strouhaný

Postup

1

V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek.

2

Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem.

3

Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu.

4

Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.

5

Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby.

6

Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.

7

Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit.

8

Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit