Voňavá Itálie z českých lesních hub může spočinout i na vašem stole! Vyzkoušejte s námi jednoduché krémové houbové rizoto s úrodou z lesa.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte 3 lžíce másla. Přidejte cibuli, česnek a poduste doměkka. Přisypte rýži a důkladně promíchejte, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem.
Přilijte 2/3 vývaru a přiveďte k varu.
Osolte a opepřete. Přikryjte poklicí a na mírném ohni vařte asi 15 minut. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.
Mezitím v pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a poduste na něm houby. Zhruba po 20-25 minutách se z hub odpaří většina vody (ztratí až 75% svého objemu). Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
Dušené houby smíchejte s rýží. Přidejte zhruba 1/2 strouhaného parmazánu. Zamíchejte a pod pokličkou duste ještě 10 minut. Ihned servírujte posypané zbývajícím sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné, rychlé a chutné večeře z hub(10 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )
Komentáře
naprosto dokonalé jídlo, podařilo se mi přesně jako v restauraci, děkuji za recept :)
1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)
Milá Evo, v použití sušených a čerstvých hub je ale také velký rozdíl. :)