Rýže dobře přijme chuť ostatních surovin. Ochucená voňavým zázvorem, výraznou sójovou omáčkou nebo chilli je přímo skvělá!
Suroviny
Postup
Smíchejte ingredience na zálivku. Ve woku rozpalte olej, vložte tofu a 2 minuty opékejte. Přidejte zeleninu včetně bílých částí pórku a za stálého míchání opékejte ještě 3-5 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá. Přimíchejte rýži, najemno nakrájené zelené části pórku i zálivku a nechte společně prohřát pod pokličkou. Nakonec přidejte zázvorovou šťávu (oloupaný zázvor nastrouhejte a přes sítko vytlačte šťávu) a kešu. Podle chuti dotáhněte surovinami na zálivku a zázvorovou šťávou.
NĚCO NAVÍC
Sílu zázvoru můžete příště umocnit tím, že kousek oddenku nakrájíte nadrobno a přidáte ho už při opékání zeleniny. Jindy můžete zázvor vypustit a místo něj vyzkoušet rýžový ocet - získáte jemnou kombinaci tří chutí: slané, sladké a kyselé. A dobrota je uzený tempeh místo tofu!