0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celozrnné rizoto se zázvorem

Celozrnné rizoto se zázvorem

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2463 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 479 g
Tuky 32 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýže dobře přijme chuť ostatních surovin. Ochucená voňavým zázvorem, výraznou sójovou omáčkou nebo chilli je přímo skvělá!

Suroviny

olivový olej
nebo sezamový
tofu 1 ks
nakrájené na kostky
zelenina 500 g
bio, např. cibule, naťová cibule, mrkev, pórek (bílé a zelené části zvlášť), nakrájené na nudličky
rýže 500 g
natural
kešú 50 g
opražené na suché pánvi
1 PL
zázvorová šťáva nebo i více podle chuti
Na zálivku
sójová omáčka 5 PL
přírodní shoyu nebo tamari
rýžový sirup 3 PL
nebo pšeničný sirup, lze použít i med

1 Smíchejte ingredience na zálivku. Ve woku rozpalte olej, vložte tofu a 2 minuty opékejte. Přidejte zeleninu včetně bílých částí pórku a za stálého míchání opékejte ještě 3–5 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá. Přimíchejte rýži, najemno nakrájené zelené části pórku i zálivku a nechte společně prohřát pod pokličkou. Nakonec přidejte zázvorovou šťávu (oloupaný zázvor nastrouhejte a přes sítko vytlačte šťávu) a kešu. Podle chuti dotáhněte surovinami na zálivku a zázvorovou šťávou.

NĚCO NAVÍC 
Sílu zázvoru můžete příště umocnit tím, že kousek oddenku nakrájíte nadrobno a přidáte ho už při opékání zeleniny. Jindy můžete zázvor vypustit a místo něj vyzkoušet rýžový ocet – získáte jemnou kombinaci tří chutí: slané, sladké a kyselé. A dobrota je uzený tempeh místo tofu!

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč