Ricotta jde s dýní skvěle dohromady. Celkově jemnou konzistenci příjemně rozbije kukuřice přidaná na poslední chvíli...
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte máslo a olej na středním ohni. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 4–5 minut do změknutí.
Vmíchejte rýži a dýni a opékejte cca 1–2 minuty, než se rýže rovnoměrně obalí tukem.
Přilijte víno a za stálého míchání vařte, dokud se nesvaří na poloviční objem. Bude to trvat asi minutu.
Potom po naběračkách postupně přilévejte vývar. Vždy dobře promíchejte a nechte vývar vstřebat, než přidáte další. Vařte 20–25 minut, ke konci občas ochutnejte, aby byla rýže uvařená uvnitř na skus (al dente).
Vmíchejte kukuřici a vařte ještě asi 2 minuty, aby se prohřála. Na závěr vmíchejte parmazán a citronovou kůru, osolte a opepřete podle chuti.
Ricottu ochuťte tymiánem a šťávou z citronu podle chuti.
Rizoto rozdělte do talířů a každou porci ozdobte lžící ochucené ricotty a posypte nasekanou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak na dokonale krémové italské rizoto plus 15 receptů(15 receptů )
- Co s nedopitým vínem? Připravte z něj maso po burgundsku, francouzskou cibulačku nebo buchtičky se šodó(38 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )