Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové rizoto s kukuřicí a ricottou
Dýňové rizoto s kukuřicí a ricottou
, ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňové rizoto s kukuřicí a ricottou

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3050 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 371 g
Tuky 117 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricotta jde s dýní skvěle dohromady. Celkově jemnou konzistenci příjemně rozbije kukuřice přidaná na poslední chvíli...

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
rýže arborio 300 g
dýně 300 g
máslová - oloupaná, bez semínek, nahrubo nakrájená
vývar zeleninový 1 l
mražená kukuřice 150 g
najemno + k podávání
kůra najemno, šťáva na ochucení ricotty
sůl
pepř
čerstvě mletý
ricotta 250 g
200–250 g (1 kelímek)
tymián 2 snítky
nejlépe citronový, odrhnuté lístky
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte máslo a olej na středním ohni. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 4–5 minut do změknutí.

2

Vmíchejte rýži a dýni a opékejte cca 1–2 minuty, než se rýže rovnoměrně obalí tukem.

3

Přilijte víno a za stálého míchání vařte, dokud se nesvaří na poloviční objem. Bude to trvat asi minutu.

4

Potom po naběračkách postupně přilévejte vývar. Vždy dobře promíchejte a nechte vývar vstřebat, než přidáte další. Vařte 20–25 minut, ke konci občas ochutnejte, aby byla rýže uvařená uvnitř na skus (al dente).

5

Vmíchejte kukuřici a vařte ještě asi 2 minuty, aby se prohřála. Na závěr vmíchejte parmazán a citronovou kůru, osolte a opepřete podle chuti.

6

Ricottu ochuťte tymiánem a šťávou z citronu podle chuti.

7

Rizoto rozdělte do talířů a každou porci ozdobte lžící ochucené ricotty a posypte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín