Recepty s kari listy
Listy kari jsou aromatické listy pocházející z listnatého stromu známého jako Murraya koenigii, který je běžný v Indii a dalších částech jižní Asie. Tyto listy jsou klíčovou složkou mnoha tradičních jídel v indické kuchyni a mají charakteristickou silnou vůni a chuť. Vůně kari listů je kořeněná s jemnými citrusovými tóny a trochu se podobná limetkám. Používají se k dochucení polévek, omáček a dalších jídel. Kari listy se často přidávají na začátku vaření, když se smaží v oleji, aby se uvolnily vůně.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-