Překvapivá letní kombinace, která zaboduje na celé čáře. Salát se sýrem, melounem a mátou je svěží letní kombinace, kterou oceníte v čase oběda i večeře.
Suroviny
sýr halloumi
250
g
nebo Vezír či El Grillo z Mlékárny Olešnice, druhý z nich prodává např. Billa, na tenké plátky
meloun
1
kg
dužina nakrájená na plátky
fazolky zelené
200
g
jemné, mladé
máta
svazek
nasekaná najemno
citronová šťáva
1
ks
olivový olej
1
PL
plus trochu na pokapání
čerstvě opečený, k podávání
pepř
na dochucení
sůl mořská
Postup
1
Zahřejte gril na vysokou teplotu.
2
Plátky sýra rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opečte z každé strany 2 minuty.
3
Smíchejte meloun, fazolky a mátu s citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.
4
Rozdělte na talíře a navrch dejte plátky sýra. Chcete-li, zakapejte trochou oleje. Jezte s pitou.
NĚCO NAVÍC: Silnější fazolové lusky před konzumací krátce povařte v páře a pak prolijte studenou vodou, aby vychladly.
Komentáře