0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžový salát se zeleninou

Rýžový salát se zeleninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1263 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 184 g
Tuky 40 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při jejich nedostatku musíte oželet. Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Kombinace ingrediencí jsou za těchto podmínek zcela ve vaší režii. Násobte je podle množství strávníků.

Suroviny

rýže 200 g
typu basmati
hrášek 60 g
konzervovaná kukuřice 60 g
sýr 60 g
ideálně italská fontina
paprika 60 g
loupaných, prodávají se i konzervované
salám 60 g
pikantní italský tvrdtý, lze nahradit kvalitním paprikovým, čabajkou..
40 g
oliv
kapary 20 g
artyčok 50 g
naložené, na kousky
pažitka
sekaná
olivový olej
extra panenský
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý
200 g rýže typu basmati uvařte podle návodu doměkka. Tato aromatická indická rýže zůstává i po uvaření sypká, neslepuje se. 60 g zeleného hrášku a 60 g kukuřičných zrn krátce povařte v osolené vodě, ať jsou čerstvé či konzervované. Sceďte. 60 g sýra, ideálně italské fontiny, 60 g paprik, loupaných (prodávají se i konzervované) nakrájejte na kostičky, stejně jako 60 g pikantního tvrdého italského salámu (nahradit můžete kvalitním paprikovým, čabajkou apod.) 40 g oliv, 20 g kaparů, 50 g naložených artyčoků překrájejte na kousky. Vše promíchejte s rýží a dochuťte sekanou pažitkou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit