Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při jejich nedostatku musíte oželet. Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Kombinace ingrediencí jsou za těchto podmínek zcela ve vaší režii. Násobte je podle množství strávníků.
Suroviny
rýže
200
g
typu basmati
hrášek
60
g
konzervovaná kukuřice
60
g
sýr
60
g
ideálně italská fontina
paprika
60
g
loupaných, prodávají se i konzervované
salám
60
g
pikantní italský tvrdtý, lze nahradit kvalitním paprikovým, čabajkou..
40
g
oliv
kapary
20
g
artyčok
50
g
naložené, na kousky
pažitka
sekaná
olivový olej
extra panenský
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý
200 g rýže typu basmati uvařte podle návodu doměkka. Tato aromatická indická rýže zůstává i po uvaření sypká, neslepuje se. 60 g zeleného hrášku a 60 g kukuřičných zrn krátce povařte v osolené vodě, ať jsou čerstvé či konzervované. Sceďte. 60 g sýra, ideálně italské fontiny, 60 g paprik, loupaných (prodávají se i konzervované) nakrájejte na kostičky, stejně jako 60 g pikantního tvrdého italského salámu (nahradit můžete kvalitním paprikovým, čabajkou apod.) 40 g oliv, 20 g kaparů, 50 g naložených artyčoků překrájejte na kousky. Vše promíchejte s rýží a dochuťte sekanou pažitkou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů)
Komentáře
Anonym
10.09.2007 21:00
Apetit 7/06