Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při jejich nedostatku musíte oželet. Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Kombinace ingrediencí jsou za těchto podmínek zcela ve vaší režii. Násobte je podle množství strávníků.
Suroviny
rýže
200
g
basmati
hrášek
60
g
mražený či konzervovaný
mražená či konzervovaná
sýr
60
g
fontina
papriky pečené, v oleji
60
g
salám
60
g
pikantní italský tvrdý, čabajka nebo jiný paprikový suchý
olivy zelené
40
g
kapary
20
g
artyčok
50
g
v oleji
pažitka
sekaná
olivový olej
extra panenský
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý
Postup
1
Rýži uvařte podle návodu doměkka. Tato aromatická indická rýže zůstává i po uvaření sypká, neslepuje se. Zelený hrášek a kukuřičná zrna krátce povařte v osolené vodě, ať jsou čerstvé či konzervované. Sceďte.
2
Sýr a papriky nakrájejte na kostičky, stejně jako tvrdý italský salám, olivy a artyčoky na kousky. Vše promíchejte s rýží a dochuťte sekanou pažitkou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
Komentáře