Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1343 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 184 g
Tuky 49 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při jejich nedostatku musíte oželet. Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Kombinace ingrediencí jsou za těchto podmínek zcela ve vaší režii. Násobte je podle množství strávníků.

Suroviny

rýže 200 g
basmati
hrášek 60 g
mražený či konzervovaný
mražená či konzervovaná
sýr 60 g
fontina
papriky pečené, v oleji 60 g
pikantní italský tvrdý, čabajka nebo jiný paprikový suchý
kapary 20 g
v oleji
pažitka
sekaná
olivový olej
extra panenský
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu doměkka. Tato aromatická indická rýže zůstává i po uvaření sypká, neslepuje se. Zelený hrášek a kukuřičná zrna krátce povařte v osolené vodě, ať jsou čerstvé či konzervované. Sceďte.

2

Sýr a papriky nakrájejte na kostičky, stejně jako tvrdý italský salám, olivy a artyčoky na kousky. Vše promíchejte s rýží a dochuťte sekanou pažitkou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

10.09.2007 21:00
Recept se nachází v č.7/06, str.53

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč