Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1343 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 184 g
Tuky 49 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při jejich nedostatku musíte oželet. Podstatné je, aby vše, co do salátu použijete, bylo čerstvé a kvalitní. Kombinace ingrediencí jsou za těchto podmínek zcela ve vaší režii. Násobte je podle množství strávníků.

Suroviny

rýže 200 g
basmati
hrášek 60 g
mražený či konzervovaný
mražená či konzervovaná
sýr 60 g
fontina
papriky pečené, v oleji 60 g
pikantní italský tvrdý, čabajka nebo jiný paprikový suchý
kapary 20 g
v oleji
pažitka
sekaná
olivový olej
extra panenský
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu doměkka. Tato aromatická indická rýže zůstává i po uvaření sypká, neslepuje se. Zelený hrášek a kukuřičná zrna krátce povařte v osolené vodě, ať jsou čerstvé či konzervované. Sceďte.

2

Sýr a papriky nakrájejte na kostičky, stejně jako tvrdý italský salám, olivy a artyčoky na kousky. Vše promíchejte s rýží a dochuťte sekanou pažitkou, extra panenským olivovým olejem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

10.09.2007 21:00
Recept se nachází v č.7/06, str.53

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...