Na jaře máme chuť na všechno křupavé a čerstvé – Filipův salát splňuje naše požadavky dokonale. Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky nabízí přesně tu vzpruhu, kterou po zimě potřebujeme!
Suroviny
slunečnicová semínka
4
PL
hlávkový salát
1
ks
římský salát
2
ks
ředkvičky
1
svazek
polníček
120
g
Na zálivku
citronová šťáva
2
PL
med
3
ČL
olivový olej
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Slunečnicová semínka nasucho opražte v pánvi, dokud nezezlátnou, a pak je nechte vychladnout na talíři.
2
Všechny suroviny na zálivku prošlehejte metličkou do konzistence emulze.
3
Saláty rozeberte na listy a natrhejte na kousky velikosti sousta. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte salát, ředkvičky i polníček se zálivkou.
NĚCO NAVÍC
Salát zalijte zálivkou až těsně předtím, než jej ponesete na stůl, aby listy zbytečně neovadaly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Květnové menu podle našich čtenářů(8 receptů )
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )