Na jaře máme chuť na všechno křupavé a čerstvé – Filipův salát splňuje naše požadavky dokonale.
Suroviny
slunečnicová semínka
4
PL
hlávkový salát
1
ks
římský salát
2
ks
ředkvičky
1
svazek
polníček
120
g
Na zálivku
citronová šťáva
2
PL
med
3
olivový olej
podle chuti
sůl a pepř
1 Slunečnicová semínka nasucho opražte v pánvi, dokud nezezlátnou, a pak je nechte vychladnout na talíři.
2 Všechny suroviny na zálivku prošlehejte metličkou do konzistence emulze.
3 Saláty rozeberte na listy a natrhejte na kousky velikosti sousta. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte salát, ředkvičky i polníček se zálivkou.
NĚCO NAVÍC
Salát zalijte zálivkou až těsně předtím, než jej ponesete na stůl, aby listy zbytečně neovadaly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Květnové menu podle našich čtenářů(8 receptů)
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)