Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1444 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 257 g
Tuky 34 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na jaře máme chuť na všechno křupavé a čerstvé – Filipův salát splňuje naše požadavky dokonale.

Související recepty

Suroviny

slunečnicová semínka 4 PL
hlávkový salát 1 ks
římský salát 2 ks
ředkvičky 1 svazek
polníček 120 g
Na zálivku
citronová štáva 2 PL
med 3
olivový olej
podle chuti
sůl a pepř

1 Slunečnicová semínka nasucho opražte v pánvi, dokud nezezlátnou, a pak je nechte vychladnout na talíři.

2 Všechny suroviny na zálivku prošlehejte metličkou do konzistence emulze. 

3 Saláty rozeberte na listy a natrhejte na kousky velikosti sousta. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte salát, ředkvičky i polníček se zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Salát zalijte zálivkou až těsně předtím, než jej ponesete na stůl, aby listy zbytečně neovadaly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit