Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se spoustou česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3208 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 97 g
Tuky 275 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečením získává česnek úžasnou oříškovou chuť, která skvěle ladí nejen se zeleným listovým salátem.

Suroviny

velké
rukola 1 bal
možno nahradit ledovým salátem
uzená, strouhaná
Na zálivku
palička, pečený
olivový olej 250 ml
šalotka 1 hrst
najemno
balzamikový ocet 4 PL
tymián 2 PL
čerstvý, lístky
Na krutony
chleba 2 hrsti
starší, pokrájený
česnek 6 stroužků
nasekaný
rozmarýn 1 ČL
nasekaný, čerstvý

Postup

1

Nejdřív smíchejte zálivku: vláčné stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozmačkejte je s ostatními ingrediencemi. Teď jsou na řadě krutony. Máslo rozehřejte na pánvi, a až začne pěnit, osmahněte na něm kostky chleba spolu se šalotkou, česnekovou zálivkou, sekaným česnekem a rozmarýnem.

2

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Bílou cibuli oloupejte, nakrájejte na silnější kolečka a rozložte na plech. Vložte asi na deset minut do předehřáté trouby.

3

Rukolu a/nebo natrhaný ledový salát rozdělte na talíře nebo do misek. Posypte sýrem a kolečky cibulky, přidejte krutony a zakápněte máslovou směsí z pánve.

PEČENÝ ČESNEK
Celé hlavičky rozkrojte napříč, ale neloupejte. Lehce je potřete olejem a pečte na plechu, zabalené v alobalu nebo v pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny začne česnek zlátnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč