Pečením získává česnek úžasnou oříškovou chuť, která skvěle ladí nejen se zeleným listovým salátem.
Suroviny
Postup
Nejdřív smíchejte zálivku: vláčné stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozmačkejte je s ostatními ingrediencemi. Teď jsou na řadě krutony. Máslo rozehřejte na pánvi, a až začne pěnit, osmahněte na něm kostky chleba spolu se šalotkou, česnekovou zálivkou, sekaným česnekem a rozmarýnem.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Bílou cibuli oloupejte, nakrájejte na silnější kolečka a rozložte na plech. Vložte asi na deset minut do předehřáté trouby.
Rukolu a/nebo natrhaný ledový salát rozdělte na talíře nebo do misek. Posypte sýrem a kolečky cibulky, přidejte krutony a zakápněte máslovou směsí z pánve.
PEČENÝ ČESNEK
Celé hlavičky rozkrojte napříč, ale neloupejte. Lehce je potřete olejem a pečte na plechu, zabalené v alobalu nebo v pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny začne česnek zlátnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Březnové menu s česnekem(4 recepty )
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů )