0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát se spoustou česneku

Salát se spoustou česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát se spoustou česneku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3208 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 97 g
Tuky 275 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečením získává česnek úžasnou oříškovou chuť, která skvěle ladí nejen se zeleným listovým salátem.

Suroviny

cibule bílá 2 ks
velké
rukola 1 bal
možno nahradit ledovým salátem
uzená, strouhaná
Na zálivku
česnek 1
palička, pečený
olivový olej 250 ml
šalotka 1 hrst
najemno
balzamikový ocet 4 PL
tymián 2 PL
čerstvý, lístky
Na krutony
máslo 30 g
chleba 2 hrsti
starší, pokrájený
česnek 6 stroužků
nasekaný
rozmarýn 1 ČL
nasekaný, čerstvý

1 Nejdřív smíchejte zálivku: vláčné stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozmačkejte je s ostatními ingrediencemi. Teď jsou na řadě krutony. Máslo rozehřejte na pánvi, a až začne pěnit, osmahněte na něm kostky chleba spolu se šalotkou, česnekovou zálivkou, sekaným česnekem a rozmarýnem.

2 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Bílou cibuli oloupejte, nakrájejte na silnější kolečka a rozložte na plech. Vložte asi na deset minut do předehřáté trouby.

3 Rukolu a/nebo natrhaný ledový salát rozdělte na talíře nebo do misek. Posypte sýrem a kolečky cibulky, přidejte krutony a zakápněte máslovou směsí z pánve.

PEČENÝ ČESNEK
Celé hlavičky rozkrojte napříč, ale neloupejte. Lehce je potřete olejem a pečte na plechu, zabalené v alobalu nebo v pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny začne česnek zlátnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč