0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemná krupicová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 39
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 191 g
Tuky 90 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krupicovou kaši milují všechny děti bez rozdílu věku. Dejte si ji pro jednou taky a ona vás za odměnu přenese do časů bezstarostného dětství…

Suroviny

mléko 1 l
krupice 100 g
sůl 1 špetka
máslo 1 PL
+ na vymazání kastrůlku
moučkový cukr 4 PL
kakao 4 PL
a/nebo strouhaná čokoláda
máslo 4 PL
rozpuštěné

Postup

1

Krupici promíchejte s mlékem a se špetkou soli a nechte hodinu, ale klidně i přes noc odpočívat v lednici (namočení krupice zajistí velejemnou konzistenci kaše).

2

Potom znovu prošlehejte, dno menšího kastrůlku vymažte máslem, aby se vám mléko nepřichytilo, a pozvolna přiveďte k varu.

3

Za stálého míchání vařte na mírném ohni 5 minut.

4

Pak odstavte, vmíchejte lžíci másla a rozdělte na talíře. Posypte kakaem a/nebo čokoládou a cukrem a přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Namísto obligátní krupice či krupičky můžete příště použít drcené ovesné vločky. Na rozdíl od celých a nedrcených jim ke změknutí stačí pár minut; navíc je ani nemusíte předem namáčet. V prodejnách zdravé výživy najdete další poklady na přípravu kaše: jáhly nebo pohanku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit