Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemná krupicová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 56
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 191 g
Tuky 90 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krupicovou kaši milují všechny děti bez rozdílu věku. Aby byla skutečně bez hrudek, je potřeba zvolit správný poměr krupice a mléka. Přesný postup i s tipem, s čím krupicovou kaši servírovat, najdete v receptu. Dejte si ji pro jednou taky a ona vás za odměnu přenese do časů bezstarostného dětství…

Suroviny

krupice 100 g
sůl 1 špetka
+ na vymazání kastrůlku
kakao 4 PL
a/nebo strouhaná čokoláda
rozpuštěné

Postup

1

Krupici promíchejte s mlékem a se špetkou soli a nechte hodinu, ale klidně i přes noc odpočívat v lednici (namočení krupice zajistí velejemnou konzistenci kaše).

2

Potom znovu prošlehejte, dno menšího kastrůlku vymažte máslem, aby se vám mléko nepřichytilo, a pozvolna přiveďte k varu.

3

Za stálého míchání vařte na mírném ohni 5 minut.

4

Pak odstavte, vmíchejte lžíci másla a rozdělte na talíře. Posypte kakaem a/nebo čokoládou a cukrem a přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Namísto obligátní krupice či krupičky můžete příště použít drcené ovesné vločky. Na rozdíl od celých a nedrcených jim ke změknutí stačí pár minut; navíc je ani nemusíte předem namáčet. V prodejnách zdravé výživy najdete další poklady na přípravu kaše: jáhly nebo pohanku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...