Rýžový nákyp
Rýžový nákyp se řadil hned vedle koprové omáčky, špenátové polévky a žemlovky mezi chuťová fiaska servírovaná ve školních jídelnách. Ale věřte tomu, že když přípravě sladké rýže dopřejete trochu péče a zvolíte ty správné suroviny, rázem sladké jídlo povýšíte na dezert. Pokud stále nevěříte, vyzkoušejte některý z našich osvědčených receptů. Třeba rýžový nákyp se švestkami , jablky nebo meruňkami či rýžový pudink s ovocem.
...
- Na přípravu nákypu použijte nejlépe kulatozrnnou rýži. Je lepivá a tvoří kašovitou konzistenci.
- Rýži můžete vařit v mléce nebo v rostlinném nápoji (kokosové, mandlové, ovesné „mléko“ atd.).
- Kaši nezapomeňte ochutit vanilkou a skořicí.
- Rýžový nákyp se nejčastěji připravuje s tvarohem nebo/ a s ovocem, které můžete zvolit podle své chuti a dostupnosti. Klasikou je rýžový nákyp se švestkami, ale výborný je také s jablky nebo hruškami, hroznovým vínem a jeřabinou. Zvolit také můžete broskve, meruňky i jahody.
- Pravé „de luxe“ dodá sladké rýži sněhová čepice z ušlehaných bílků.
Celý popis