0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicová kaše s jablky a skořicí

Krupicová kaše s jablky a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicová kaše s jablky a skořicí

4.1/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 133 g
Tuky 53 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohádka mládí… Zkuste klasiku s kakaem nebo čokoládou vyměnit za tuhle variantu s jablky, skořicí a javorovým sirupem!

Suroviny

mléko 500 ml
máslo 50 g
a na polití
sůl 1 špetka
třtinový cukr 30 g
a 2 lžíce na jablka
jablko 250 g
citronová šťáva 1 ks
skořice 1 ČL
mletá
javorový sirup
k podávání

Postup

1

Jablka omyjte, rozkrojte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na plátky a promíchejte s citronovou šťávou. Přesuňte je do pánve a posypte cukrem. Opékejte je po obou stranách na mírném ohni, dokud lehce nezkaramelizují.

2

V dalším kastrole se silným dnem svařte mléko s máslem a špetkou soli. Za stálého míchání přisypte krupici. Míchejte a mírně vařte do zhoustnutí, trvá to asi 10–15 minut.

3

Nakonec dochuťte cukrem. Kaši rozdělte na talíře, ozdobte jablky, polijte rozpuštěným máslem, poprašte skořicí a zakapejte javorovým sirupem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč