0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krupicová kaše s jablky a skořicí

Krupicová kaše s jablky a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicová kaše s jablky a skořicí

4.1 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 133 g
Tuky 53 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohádka mládí… Zkuste klasiku s kakaem nebo čokoládou vyměnit za tuhle variantu s jablky, skořicí a javorovým sirupem!

Suroviny

mléko 500 ml
máslo 50 g
a na polití
krupice 50 g
sůl 1 špetka
třtinový cukr 30 g
a 2 lžíce na jablka
jablko 250 g
citronová štáva 1 ks
skořice 1 ČL
mletá
javorový sirup
k podávání

Postup

1

Jablka omyjte, rozkrojte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na plátky a promíchejte s citronovou šťávou. Přesuňte je do pánve a posypte cukrem. Opékejte je po obou stranách na mírném ohni, dokud lehce nezkaramelizují.

2

V dalším kastrole se silným dnem svařte mléko s máslem a špetkou soli. Za stálého míchání přisypte krupici. Míchejte a mírně vařte do zhoustnutí, trvá to asi 10–15 minut.

3

Nakonec dochuťte cukrem. Kaši rozdělte na talíře, ozdobte jablky, polijte rozpuštěným máslem, poprašte skořicí a zakapejte javorovým sirupem.

Související články

3 triky pro dokonalou hedvábně jemnou krupicovou kaši
  • Jak na to

3 triky pro dokonalou hedvábně jemnou krupicovou kaši

Talíř plný krémové krupicové kaše posypané cukrem a kakaem a přelité rozpuštěným máslem je symbolem dětství. Jak ji připravit, aby byla dokonale hladká, měla správnou hustotu a obešla se bez hrudek? Prozradíme vám, jak na to! ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit