Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicová kaše s jablky a skořicí
Krupicová kaše s jablky a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krupicová kaše s jablky a skořicí

4.2/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 133 g
Tuky 53 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohádka mládí… Zkuste klasiku s kakaem nebo čokoládou vyměnit za tuhle variantu s jablky, skořicí a javorovým sirupem!

Suroviny

mléko 500 ml
a na polití
sůl 1 špetka
třtinový cukr 30 g
a 2 lžíce na jablka
jablko 250 g
mletá
k podávání

Postup

1

Jablka omyjte, rozkrojte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na plátky a promíchejte s citronovou šťávou. Přesuňte je do pánve a posypte cukrem. Opékejte je po obou stranách na mírném ohni, dokud lehce nezkaramelizují.

2

V dalším kastrole se silným dnem svařte mléko s máslem a špetkou soli. Za stálého míchání přisypte krupici. Míchejte a mírně vařte do zhoustnutí, trvá to asi 10–15 minut.

3

Nakonec dochuťte cukrem. Kaši rozdělte na talíře, ozdobte jablky, polijte rozpuštěným máslem, poprašte skořicí a zakapejte javorovým sirupem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...