Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicová kaše se šafránem a černým bezem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 252 g
Tuky 75 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šafrán kaši krásně obarví a dodá jí jemnou exotickou příchuť.

Suroviny

mléko 1,2 l
šafrán 1 špetka
nitky
krupička dětská 8 PL
vrchovaté lžíce
nebo krupicový dle chuti
sůl 1 špetka
bezinkový kompot 250 ml
k podávání
nejlépe přepuštěné

Postup

1

Krupičku namočte do půl litru mléka, oslaďte vanilkovým nebo krupicovým cukrem a nechte nabobtnat.

2

Zbylé mléko se špetkou šafránu a solí nechte přejít varem, aby se obarvilo nažluto. Potom vmíchejte namočenou krupičku a mírně vařte za stálého míchání do zhoustnutí.

3

Z bezového kompotu sceďte šťávu, odložte ji stranou a plody propasírujte přes síto. Podle potřeby pyré mírně nařeďte šťávou z kompotu tak, aby mělo konzistenci sirupu.

4

Kaši rozdělte do talířů a do středu opatrně rozlijte sirup. Vidličkou pak utvořte mramorování a kaši zakápněte máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč