0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicová kaše se šafránem a černým bezem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 252 g
Tuky 75 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šafrán kaši krásně obarví a dodá jí jemnou exotickou příchuť.

Suroviny

mléko 1.2 l
šafrán 1 špetka
nitky
krupička dětská 8 PL
vrchovaté lžíce
vanilkový cukr 1 bal
nebo krupicový dle chuti
sůl 1 špetka
bezinkový kompot 250 ml
k podávání
máslo 4 PL
nejlépe přepuštěné

1 Krupičku namočte do půl litru mléka, oslaďte vanilkovým nebo krupicovým cukrem a nechte nabobtnat. Zbylé mléko se špetkou šafránu a solí nechte přejít varem, aby se obarvilo nažluto. Potom vmíchejte namočenou krupičku a mírně vařte za stálého míchání do zhoustnutí.

2 Z bezového kompotu sceďte šťávu, odložte ji stranou a plody propasírujte přes síto. Podle potřeby pyré mírně nařeďte šťávou z kompotu tak, aby mělo konzistenci sirupu. Kaši rozdělte do talířů a do středu opatrně rozlijte sirup. Vidličkou pak utvořte mramorování a kaši zakápněte máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit