Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta s dýní
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1647 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 97 g
Tuky 103 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si rychlé podzimní jídlo, které doslova zazáří na talíři.

Suroviny

olivový olej 1 PL
malá, na jemno
dýně 600 g
dužina, na kostičky
šalvěj 1 hrst
lístky, nahrubo
vejce 6 ks
pošlehané
sýr 100 g
tvrdý, nastrouhaný (typ ementál)
sůl
pepř

Postup

1

Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, vsypte cibuli, dýni a šalvěj. Opékejte na středním plameni, až vše zvláční a začne zlátnout, což by mělo trvat zhruba deset minut.
 

2

V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi pět minut na to, aby se usadila; trochu jimi zahýbejte. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, pak vyklopte na talíř a podávejte rozkrájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

09.03.2016 09:33

Výborné a rychlé. Pekla jsem v hrnci z hliníkové litiny.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...