Připravte si rychlé podzimní jídlo, které doslova zazáří na talíři.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
malá, na jemno
dýně
600
g
dužina, na kostičky
šalvěj
1
hrst
lístky, nahrubo
vejce
6
ks
pošlehané
sýr
100
g
tvrdý, nastrouhaný (typ ementál)
sůl
pepř
Postup
1
Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, vsypte cibuli, dýni a šalvěj. Opékejte na středním plameni, až vše zvláční a začne zlátnout, což by mělo trvat zhruba deset minut.
2
V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi pět minut na to, aby se usadila; trochu jimi zahýbejte. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, pak vyklopte na talíř a podávejte rozkrájené na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
Komentáře
Výborné a rychlé. Pekla jsem v hrnci z hliníkové litiny.