0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta s parmazánem

Omeleta s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta s parmazánem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 374 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 2 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo, které se hodí jako luxusní snídaně nebo (doplněné salátem) jako menší oběd, případně večeře.

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
mléko 2 PL
parmazán 1 PL
strouhaný + navíc k podávání
sůl
máslo
pepř
čerstvě mletý

1 Prošlehejte 2 žloutky, 2 lžíce mléka a lžíci strouhaného parmazánu; osolte a opepřete. Sníh ze 2 bílků zapracujte do žloutkové směsi. Pánev potřete máslem, vlijte směs a na středním plameni opékejte, až bude omeleta zespodu zlatavá a shora ještě krémová.

2 Přehněte a ihned podávejte sypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit