Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 374 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 2 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo, které se hodí jako luxusní snídaně nebo (doplněné salátem) jako menší oběd, případně večeře.

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
strouhaný + navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Prošlehejte 2 žloutky, 2 lžíce mléka a lžíci strouhaného parmazánu; osolte a opepřete. Sníh ze 2 bílků zapracujte do žloutkové směsi. Pánev potřete máslem, vlijte směs a na středním plameni opékejte, až bude omeleta zespodu zlatavá a shora ještě krémová.

2

Přehněte a ihned podávejte sypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...