Omeleta s parmazánem

Omeleta s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 374 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 2 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rychlé jídlo, které se hodí jako luxusní snídaně nebo (doplněné salátem) jako menší oběd, případně večeře.

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
mléko 2 PL
parmazán 1 PL
strouhaný, navíc k podávání
sůl
máslo
pepř

Prošlehejte 2 žloutky, 2 lžíce mléka a lžíci strouhaného parmazánu; osolte a opepřete. Sníh ze 2 bílků zapracujte do žloutkové směsi. Pánev potřete máslem, vlijte směs a na středním plameni opékejte, až bude omeleta zespodu zlatavá a shora ještě krémová. Přehněte a ihned podávejte sypané strouhaným parmazánem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit