Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta s černou ředkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 703 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 21 g
Tuky 47 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omeleta se slušnou porcí zeleniny a bylinek. Nejlépe chutná s tmavým chlebem.

Suroviny

asi jedna menší
vejce 3 ks
jarní cibulka 3 ks
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky
dle chuti (bazalka, koriandr, petržel)

Postup

1

Ředkev omyjte, oškrábejte, nakrájejte na kolečka a ta pak na proužky. Posypte je ½ lžičky soli a nechte je asi půl hodiny stát, aby se vypotily. Vejce lehce prošlehejte a podle chuti osolte a opepřete. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do vajec.

2

Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. V cedníku vymačkejte vodu z ředkve, co nejvíc to půjde, a orestujte ji na pánvi. Vlijte na pánev vaječnou směs a smažte ji pár minut na středně velkém plameni. Až začne omeleta zespodu tuhnout a lehce zhnědne, otočte ji a smažte ještě minutu nebo dvě z druhé strany.

3

Před podáváním omeletu ještě podle chuti osolte, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Nejlépe chutná s tmavým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín