Omeleta se slušnou porcí zeleniny a bylinek. Nejlépe chutná s tmavým chlebem.
Suroviny
Postup
Ředkev omyjte, oškrábejte, nakrájejte na kolečka a ta pak na proužky. Posypte je ½ lžičky soli a nechte je asi půl hodiny stát, aby se vypotily. Vejce lehce prošlehejte a podle chuti osolte a opepřete. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do vajec.
Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. V cedníku vymačkejte vodu z ředkve, co nejvíc to půjde, a orestujte ji na pánvi. Vlijte na pánev vaječnou směs a smažte ji pár minut na středně velkém plameni. Až začne omeleta zespodu tuhnout a lehce zhnědne, otočte ji a smažte ještě minutu nebo dvě z druhé strany.
Před podáváním omeletu ještě podle chuti osolte, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Nejlépe chutná s tmavým pečivem.