Zlaté klobásky s vejci.
Suroviny
olivový olej
1
PL
klobása
350
g
chipolata
chleba
2
plátky
nakrájené na kousky
jarní cibulka
2
ks
nasekaná
česnek
2
stroužky
nasekaný
sůl
pepř mletý
1 V nepřilnavé pánvi o průměru 20 cm rozpalte 1 lžíci olivového oleje. Položte na ni asi 350 g klobás chipolata (prodávají supermarkety v boxech poblíž chlazených mas) a sedm až osm minut je opékejte. Mezitím do velké mísy rozklepněte 6 vajec a prošlehejte je vidličkou. Přidejte 2 krajíčky chleba nakrájeného na kousky, 2 nasekané jarní cibulky, 2 nasekané stroužky česneku a mírně osolte a opepřete.
2 Rozehřejte gril v troubě. Nalijte vaječnou směs do horké pánve a na mírném plameni pečte šest až sedm minut, až vejce zcela ztuhnou. Pak pánev přesuňte na dvě tři minuty pod gril, aby vajíčka a klobásky zezlátly. Přesuňte na kuchyňské prkénko a podávejte nakrájené na čtvrtiny nebo na osminy.