Tuhle přílohu si zamilujete natolik, že jí budete chtít vařit snad ke každému masu!
Suroviny
brambory
1,5
kg
malé, se slupkou
šalvěj
1
hrst
lístky
česnek
6
stroužků
oloupaný
sádlo
4
PL
kachní, rozpuštěné, nebo máslo rozpuštěné
sůl vločková
1 Brambory pořádně umyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak slijte a oloupejte, nasypte na pečicí plech nebo pánev, přidejte k nim hrst lístků šalvěje, celé, lehce rozmáčknuté stroužky česneku a rozpuštěné kachní sádlo nebo máslo.
2 Promíchejte a pečte asi půl hodiny v troubě se svíčkovou nebo na pánvi dozlatova a dokřupava. Podle potřeby brambory obracejte. Podávejte posypané solí.
NĚCO NAVÍC
Místo šalvěje můžete použít i jiné bylinky, například rozmarýn nebo tymián.