Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1959 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 303 g
Tuky 62 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle přílohu si zamilujete natolik, že jí budete chtít vařit snad ke každému masu!

Suroviny

brambory 1.5 kg
malé, se slupkou
šalvěj 1 hrst
lístky
česnek 6 stroužků
oloupaný
sádlo 4 PL
kachní, rozpuštěné, nebo máslo rozpuštěné
sůl vločková

1 Brambory pořádně umyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak slijte a oloupejte, nasypte na pečicí plech nebo pánev, přidejte k nim hrst lístků šalvěje, celé, lehce rozmáčknuté stroužky česneku a rozpuštěné kachní sádlo nebo máslo. 

2 Promíchejte a pečte asi půl hodiny v troubě se svíčkovou nebo na pánvi dozlatova a dokřupava. Podle potřeby brambory obracejte. Podávejte posypané solí.

NĚCO NAVÍC
Místo šalvěje můžete použít i jiné bylinky, například rozmarýn nebo tymián. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit