Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1959 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 303 g
Tuky 62 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle přílohu si zamilujete natolik, že jí budete chtít vařit snad ke každému masu!

Suroviny

brambory 1,5 kg
malé, se slupkou
šalvěj 1 hrst
lístky
česnek 6 stroužků
oloupaný
kachní, rozpuštěné, nebo máslo rozpuštěné
sůl vločková

Postup

1

Brambory pořádně umyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak slijte a oloupejte, nasypte na pečicí plech nebo pánev, přidejte k nim hrst lístků šalvěje, celé, lehce rozmáčknuté stroužky česneku a rozpuštěné kachní sádlo nebo máslo.

2

Promíchejte a pečte asi půl hodiny v troubě se svíčkovou nebo na pánvi dozlatova a dokřupava. Podle potřeby brambory obracejte. Podávejte posypané solí.

NĚCO NAVÍC
Místo šalvěje můžete použít i jiné bylinky, například rozmarýn nebo tymián.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín