Tuhle přílohu si zamilujete natolik, že jí budete chtít vařit snad ke každému masu!
Postup
1
Brambory pořádně umyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak slijte a oloupejte, nasypte na pečicí plech nebo pánev, přidejte k nim hrst lístků šalvěje, celé, lehce rozmáčknuté stroužky česneku a rozpuštěné kachní sádlo nebo máslo.
2
Promíchejte a pečte asi půl hodiny v troubě se svíčkovou nebo na pánvi dozlatova a dokřupava. Podle potřeby brambory obracejte. Podávejte posypané solí.
NĚCO NAVÍC
Místo šalvěje můžete použít i jiné bylinky, například rozmarýn nebo tymián.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní francouzské menu na neděli(5 receptů )
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů )