Dokonalou zlatou barvu a křupavou kůrčičku zaručí sádlo (kachní, husí nebo vepřové). Brambory se upečou i v méně rozpálené troubě, ale vysoká teplota jim svědčí víc. Proto je radíme (do)péct, zatímco hotová krůta odpočívá před podáváním.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Brambory vložte do velkého hrnce s osolenou vodou a vařte je osm minut. Důkladně je slijte – pevně přidržte pokličku a na závěr celým hrncem ještě pořádně zatřeste. Díky tomu budou brambory na povrchu střapaté, a to zaručí křupavou kůrku.
2 Mezitím dejte sádlo nebo tuk do velkého a těžkého pekáče a nechte ho v troubě pořádně rozehřát. Opatrně do něj vkládejte brambory; ještě je poválejte, aby se dokonale omastily. Pečte 1 až 1 a 1⁄4 hodiny a jednou nebo dvakrát je otočte. 3. Až budou brambory pěkně křupavé a zevnitř měkké, vyjměte je. Před podáváním je důkladně posolte, případně opepřete.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 21:24
Apetit 12/05