Rozmáčknuté brambůrky

Rozmáčknuté brambůrky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1172 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 192 g
Tuky 29 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní příloha s vůní slaniny a rozmarýnu

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
drobné salátové, \"zámecké brambůrky\" nebo nové brambory, neloupané
olivový olej 2 PL
rozmarýn 1 svazek
sůl mořská
150 g
sušená slanina

1 Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory vařte 10 minut skoro doměkka.

2 Polovinu oleje nalijte na hluboký plech nebo do velkého pekáče. Nasypte do něj brambory. Pomocí šťouchadla vmáčkněte do každé brambory kousek snítky rozmarýnu tak, aby byla brambora rozmáčknutá. Pokapejte zbývajícím olejem, mírně osolte a pečte 50 minut dozlatova. Zhruba po 25 minutách pečení vmíchejte slaninu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit