Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1867 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 197 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní příloha s vůní slaniny a rozmarýnu skvěle doplní například pečené maso.

Suroviny

drobné, salátové (zámecké brambůrky) nebo nové brambory, neloupané
olivový olej 2 PL
rozmarýn 1 svazek
sůl mořská
hrubá
nebo jiná sušená slanina, nakrájená na nudličky

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory vařte 10 minut skoro doměkka.

2

Polovinu oleje nalijte na hluboký plech nebo do velkého pekáče. Nasypte do něj brambory. Pomocí šťouchadla vmáčkněte do každé brambory kousek snítky rozmarýnu tak, aby byla brambora rozmáčknutá. Pokapejte zbývajícím olejem, mírně osolte a pečte 50 minut dozlatova. Zhruba po 25 minutách pečení vmíchejte slaninu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč