Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozmáčknuté brambůrky

Efektní příloha s vůní slaniny a rozmarýnu

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Z plechu Středomořská

Ingredience

    • 1 kg neloupaných drobných salátových brambor, "zámeckých brambůrek" nebo nových brambor
    • 2 lžíce olivového oleje
    • svazek čerstvého rozmarýnu
    • hrubá mořská sůl
    • 150 g dobré sušené slaniny (např. pancetta), nakrájené na nudličky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory vařte 10 minut skoro doměkka.

2 Polovinu oleje nalijte na hluboký plech nebo do velkého pekáče. Nasypte do něj brambory. Pomocí šťouchadla vmáčkněte do každé brambory kousek snítky rozmarýnu tak, aby byla brambora rozmáčknutá. Pokapejte zbývajícím olejem, mírně osolte a pečte 50 minut dozlatova. Zhruba po 25 minutách pečení vmíchejte slaninu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční trojboj

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Kuba s dvojími houbami

Losos plněný špenátem a krevetami

Koláč se zeleninou

Vánoční trifle

Bramborový salát s kapií

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Luxusní kaše s pórkem

Přidat komentář