
Rozmáčknuté brambůrky
Efektní příloha s vůní slaniny a rozmarýnu
Vydání: 2013/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg neloupaných drobných salátových brambor, "zámeckých brambůrek" nebo nových brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- svazek čerstvého rozmarýnu
- hrubá mořská sůl
- 150 g dobré sušené slaniny (např. pancetta), nakrájené na nudličky
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Brambory vařte 10 minut skoro doměkka.
2 Polovinu oleje nalijte na hluboký plech nebo do velkého pekáče. Nasypte do něj brambory. Pomocí šťouchadla vmáčkněte do každé brambory kousek snítky rozmarýnu tak, aby byla brambora rozmáčknutá. Pokapejte zbývajícím olejem, mírně osolte a pečte 50 minut dozlatova. Zhruba po 25 minutách pečení vmíchejte slaninu.
Přidat komentář