Cukroví podle vzoru amerických cookies je křehce křupavé – a kombinace pistácií s pomerančem se postará o báječnou chuť.
Suroviny
Postup
Pistácie nahrubo rozmixujte s cukrem. V míse pak spojte s moukou, rozpuštěným máslem, likérem, pomerančovou kůrou a šťávou. Vznikne krásně vláčná, ale řidší hmota.
Rozprostřete na plech potravinovou fólii a přeneste na ni těsto. Pomocí fólie ho vytvarujte do válečku a ten dejte i s plechem (aby těsto drželo tvar) na hodinu chladit.
Vyjměte a znovu vyválejte do tenkého válečku. Přepulte ho (líp se vychladí) a dejte ještě na tři hodiny do chladu.
Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Z těsta krájejte ostrým nožem tenká kolečka a klaďte je na plechy vyložené papírem. Trochu je ještě rozmáčkněte mokrou vidličkou. Pečte asi osm až deset minut; plechy mezitím jednou otočte, aby kolečka zlátla stejnoměrně.
Komentáře