Karbanátky z mletého kuřecího masa s osvěžující citronovou chutí.
Suroviny
mleté kuřecí maso
500
g
citronová tráva
2
PL
nakrájená nadrobno, lze nahradit strouhanou citronovou kůrou
chilli paprička
2
ks
čerstvá, zelená, bez semen a nakrájená nadrobno
vejce
1
ks
sůl
olej
K podávání
fazolky zelené
blanšírované
nudle rýžové
vařené
máta
lístky
koriandr čerstvý
lístky
Postup
1
Všechny suroviny kromě oleje promíchejte. Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte 2–3 minuty po každé straně, až jsou zcela propečené. Podávejte s blanšírovanými zelenými fazolkami a s vařenými rýžovými nudlemi, posypanými lístky máty a koriandru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )