Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Placičky z čočky a cizrny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 45 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2608 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 333 g
Tuky 70 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky představují lahodný způsob, jak do jídelníčku zařadit víc luštěnin. S Vapeur čočkou a Vapeur cizrnou Bonduelle bude navíc jejich příprava přímo expresní. Placky se obejdou bez mouky, potřebovat budete luštěniny v plechovce, trochu zeleniny a koření, zbytek zařídí pobyt v troubě. A nabídnout je můžete i veganům!

Skryt pre seznam
Měření

Suroviny

Vapeur Bonduelle
čočka 1 konzerva
Vapeur Bonduelle
mrkev 120 g
nastrouhaná
mouka rýžová 3 PL
kari koření 1 PL
římský kmín ½ ČL
pepř ½ ČL
česnek sušený 1 špetka
chilli sušené 1 špetka
vločly
sezamová semínka
černá
Na tahini omáčku
sójová omáčka 1 PL
tamari
K podávání
sůl
pepř
česnek sušený
vařená nebo pečená
zelí kysané červené
výhonky červené řepy
či jiné výhonky

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Plech s nízkým okrajem vyložte pečicím papírem.

2

Cizrnu, čočku, tahini a citrónovou šťávu rozmixujte dohladka. Přidejte zbývající ingredience kromě sezamových semínek a promíchejte. Kdyby těsto nebylo soudržné, přidejte ještě pastu tahini.

3

Naberte lžíci směsi, v ruce je vytvarujte do kuličku, kterou roztlačíte na placičku. Placičky posypte sezamovým semínkem. Pečte 30 minut dozlatova.

4

Na tahini omáčku dejte všechny ingredience do hrnku, přidejte malé množství vody a promixujte.

5

Avokádo rozmačkejte, ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a citronovou šťávou. Placičky pokapejte tahini omáčkou a podávejte s baby špenátem, červenou řepou, červeným zelím, avokádem ochuceným solí a mikrobylinkami.

Bonduelle
ZDROJ: Apetit

Proč vařit s konzervami?

Luštěniny bývají v kuchyni často opomíjeny, proto společnost Bonduelle nabízí kvalitně zpracované luštěniny, díky nimž je příprava pokrmů jednodušší a rychlejší. Jak jídelníček sestavit, aby byl nejen vyvážený a pestrý, ale aby nám chutnal a byl dlouhodobě udržitelný?

Luštěniny, které jsou bohatým zdrojem vlákniny a sacharidů. Bonduelle nabízí směsi i jednodruhové luštěniny jako jsou fazole, čočka nebo cizrna. Ty jsou zpracované metodou Vapeur. Celý proces začíná sklizní, a to přesně v momentu plné zralosti. Následně se plodiny očistí a poté blanšírují.

Bonduelle
ZDROJ: Apetit
  • V případě produktové řady Vapeur se jedná o blanšírování v páře. Nedochází tak ke ztrátám vitamínů rozpustných ve vodě a nutričně cenné látky jsou tak zachovány v té nejvyšší kvalitě.
  • U příležitosti Mezinárodního dne luštěnin připravil Bonduelle speciální e-book s recepty, který je sestaven s ohledem na všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě, ale zároveň nemají prostor trávit hodiny v kuchyni přípravou zdravého jídla. Obsahem e-booku jsou jednoduché recepty, které jsou rychlé na přípravu, pestré na chuťové variace, vyvážené na živiny a především lahodné.

Související články

Apetit magazín