Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 178 g
Tuky 37 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Falafel z karotky

Suroviny

mrkev 300 g
nastrouhaná najemno
2 PL
pasta tahini
cibule 80 g
nadrobno
cizrna 200 g
konzervovaná, okapaná, rozmixovaná
vejce 1 ks
strouhanka 50 g
1 ČL
mletý římský kmín
citronová kůra
z jednoho biocitronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
řeřicha 1 bal
Na dip
jogurt řeckého typu 150 g
2 ČL
pálivá pasta harissa
olivový olej 1 PL
citronová štáva
podle chuti

1 Smíchejte prvních osm surovin, osolte a opepřete a důkladně prsty propracujte do soudržné hmoty – v případě, že bude příliš řídká, přidejte trochu strouhanky.

2 Lžící naberte hmotu a v navlhčených dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a uhlaďte. V pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova – z každé asi 4 minuty.

3 Na dip smíchejte všechny suroviny. Placičky posypte nastříhanou řeřichou a podávejte je s dipem.

NĚCO NAVÍC
Řeřicha je nenáročná na pěstování. Dá se jíst od semen až po byliny. Obsahuje železo, kyselinu listovou, vápník a vitaminy C, E a A. Klasická kombinace: řeřicha, majonéza a vejce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Komentáře

Barbora Palova

Skusili sme vcera a veru sme si pochutnali :) Odporucame a urcite aj pre tych ktory si nevedia predstavit obed ci veceru bez masa, veru ide to aj bez ;)

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit