Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1424 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 178 g
Tuky 37 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Falafel z karotky

Suroviny

mrkev 300 g
nastrouhaná najemno
2 PL
pasta tahini
cibule 80 g
nadrobno
cizrna 200 g
konzervovaná, okapaná, rozmixovaná
vejce 1 ks
strouhanka 50 g
1 ČL
mletý římský kmín
citronová kůra
z jednoho biocitronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
řeřicha 1 bal
Na dip
jogurt řeckého typu 150 g
2 ČL
pálivá pasta harissa
olivový olej 1 PL
citronová štáva
podle chuti

1 Smíchejte prvních osm surovin, osolte a opepřete a důkladně prsty propracujte do soudržné hmoty – v případě, že bude příliš řídká, přidejte trochu strouhanky.

2 Lžící naberte hmotu a v navlhčených dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a uhlaďte. V pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova – z každé asi 4 minuty.

3 Na dip smíchejte všechny suroviny. Placičky posypte nastříhanou řeřichou a podávejte je s dipem.

NĚCO NAVÍC
Řeřicha je nenáročná na pěstování. Dá se jíst od semen až po byliny. Obsahuje železo, kyselinu listovou, vápník a vitaminy C, E a A. Klasická kombinace: řeřicha, majonéza a vejce.

Vypěstujte si řeřichu, je plná vitaminů

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Barbora Palova

Skusili sme vcera a veru sme si pochutnali :) Odporucame a urcite aj pre tych ktory si nevedia predstavit obed ci veceru bez masa, veru ide to aj bez ;)

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit