Falafel z karotky
Suroviny
mrkev
300
g
nastrouhaná najemno
2
PL
pasta tahini
cibule
80
g
nadrobno
cizrna
200
g
konzervovaná, okapaná, rozmixovaná
vejce
1
ks
strouhanka
50
g
1
ČL
mletý římský kmín
z jednoho biocitronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
řeřicha
1
bal
Na dip
jogurt řeckého typu
150
g
2
ČL
pálivá pasta harissa
olivový olej
1
PL
podle chuti
Postup
1
Smíchejte prvních osm surovin, osolte a opepřete a důkladně prsty propracujte do soudržné hmoty – v případě, že bude příliš řídká, přidejte trochu strouhanky.
2
Lžící naberte hmotu a v navlhčených dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a uhlaďte. V pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova – z každé asi 4 minuty.
3
Na dip smíchejte všechny suroviny. Placičky posypte nastříhanou řeřichou a podávejte je s dipem.
NĚCO NAVÍC
Řeřicha je nenáročná na pěstování. Dá se jíst od semen až po byliny. Obsahuje železo, kyselinu listovou, vápník a vitaminy C, E a A. Klasická kombinace: řeřicha, majonéza a vejce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů )
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů )
- Jak doplnit vlákninu a oživit jídelníček? Naučte se různé druhy zeleninových placek(14 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 2. díl: Palačinky trochu jinak i fazolové placičky(9 receptů )
Komentáře
Skusili sme vcera a veru sme si pochutnali :) Odporucame a urcite aj pre tych ktory si nevedia predstavit obed ci veceru bez masa, veru ide to aj bez ;)