Nakládané ředkvičky výborně vypadají i chutnají. Zkuste je třeba jako doplněk k prvnímu jarnímu grilování.
Suroviny
Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem
ředkvičky
2
svazky
na tenká kolečka
mrkev
3
ks
na tenká kolečka
chilli paprička
3
ks
zelená, natenko
koriandr čerstvý
hrst
čerstvý, nahrubo
Na nálev
vinný ocet bílý
125
ml
jablečný ocet
125
ml
krupicový cukr
50
g
sůl mořská
1
PL
Ředkvičky kvašené s koprem
česnek
4
stroužky
nahrubo
kopr
½
ČL
sušený nebo čerstvý
ředkvičky
2
svazek
vcelku
voda
500
ml
sůl mořská
1
PL
1
ks
list kapusty nebo zelí na přikrytí
Postup
1
Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem
- Na nálev zahřejte v rendlíčku oba druhy octa, cukr a sůl k mírnému varu, aby se cukr a sůl rozpustily. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
- Nachystejte veškerou zeleninu a koriandr, promíchejte. Dejte do čisté sklenice, zalijte nálevem, uzavřete, uložte do chladu a snězte během 2 týdnů.
2
Ředkvičky kvašené s koprem
- Na dno čisté sklenice dejte česnek a kopr, na ně vyskládejte ředkvičky. Ve vodě rozpusťte sůl, lákem vše zalijte. Je-li třeba, přidejte další roztok. Přikryjte kapustovým nebo zelným listem, popřípadě zatižte plastikovým sáčkem naplněným lákem. Navrchu nechte ve sklenici asi 1,5cm volného místa. Uzavřete.
- Postavte do misky (lák může vytékat). Postavte do skříňky na 5–10 dní. Pak přemístěte do chladničky, až na 6 měsíců.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15x ředkvičky na talíři(15 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )