Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem a ředkvičky kvašené s koprem

Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem a ředkvičky kvašené s koprem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na slenice o celkovém objemu cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 672 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 120 g
Tuky 12 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nakládané ředkvičky výborně vypadají i chutnají. Zkuste je třeba jako doplněk k prvnímu jarnímu grilování. 

Suroviny

Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem
ředkvičky 2 svazek
na tenká kolečka
mrkev 3 ks
na tenká kolečka
chilli paprička 3 ks
zelená, (serrano / jalapeños), bez stopek a semen, natenko
koriandr hrst
čerstvý, nahrubo
Na nálev
vinný ocet bílý 125 ml
bílý
jablečný ocet 125 ml
krupicový cukr 50 g
sůl mořská 1 PL
Ředkvičky kvašené s koprem
česnek 4 stroužek
nahrubo
0.5 ČL
sušený kopr lze nahradit hrstí čerstvého
ředkvičky 1 svazek
očištěné (bez nati a kořínků), ale v celku
500 ml
pramenitá voda (kojenecká)
sůl mořská 1 PL
1 ks
list kapusty měkký, lze nahradit zelím / plastový šáček naplněný trochou láku

Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ VAŘENÍ 5 MINUT 

1 Na nálev zahřejte v rendlíčku oba druhy octa, cukr a sůl k mírnému varu, aby se cukr a sůl rozpustily. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2 Nachystejte veškerou zeleninu a koriandr, promíchejte. Dejte do čisté sklenice, zalijte nálevem, uzavřete, uložte do chladu a snězte během 2 týdnů. 

 

Ředkvičky kvašené s koprem

PŘÍPRAVA 10 MINUT + KVAŠENÍ 

1 Na dno čisté sklenice dejte česnek a kopr, na ně vyskládejte ředkvičky. Ve vodě rozpusťte sůl, lákem vše zalijte. Je-li třeba, přidejte další roztok. Zatižte kapustovým nebo zelným listem, popřípadě sáčkem s lákem. Navrchu nechte ve sklenici asi 1,5cm volného místa. Uzavřete.

2 Postavte do misky (lák může vytékat). Postavte do skříňky na 5–10 dní. Pak přemístěte do chladničky, až na 6 měsíců. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit