0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2678 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 412 g
Tuky 66 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle nakládaný květák není určený ke skladování na věky věků, ale to vůbec nevadí, protože ho stejně sníte hned!

Suroviny

vinný ocet bílý 250 ml
bílý
česnek 2 stroužky
drcený
fenyklová semínka 2 ČL
chilli paprička 4 ks
sušené nebo čerstvé
bobkový list 4 ks
krupicový cukr 2 PL
olivový olej 2 PL
sůl mořská 1 PL
květák 1 kg
na růžičky
K podávání
chleba
gorgonzola
nebo jiný sýr s modrou plísní
olivový olej
panenský

1 Do rendlíku vložte ocet, česnek, fenykl, chilli, bobkové listy, cukr, olej a sůl a přiveďte k varu. Ve směsi 2 minuty povařte květák a pak vše přendejte do sterilizované sklenice. Okamžitě uzavřete a nechte vychladnout.

2 Krajíčky chleba opečte a podávejte se sýrem, nakládaným květákem a panenským olivovým olejem. Květák, který nesníte, uložte ve sklenici do chladničky, kde vám vydrží měsíc.

NĚCO NAVÍC
Kromě topinek se sýrem se hodí jako obloha k masu nebo jako součást pestrého chuťovkového menu.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Břetislav Břeh

Je v receptu uvedeno spravne mnozstvi nalevu? Takto neni kvetak nalozeny, ale trochu povaleny v male vrstve nalevu na dne hrnce...

Martina Kojzarová

Dobrý den, pane Břehu,
zkontaktovala jsem kolegyni, která je autorkou receptu a ta mi napsala, že určitě nevadí, když květák nebude ponořený v nálevu během těch 2 minut vaření, možná by ale stálo za to všechno během té doby promíchat. Také by se květák snažila co nejvíc upěchovat do sklenice, a pak přes něj lila horký nálev. Pokud by ani pak nedosahoval nad veškerý květák, radila by zavřít sklenici, svařit další nálev ve stejném poměru, otevřít sklenici, dolít tak, aby byl květák ponořený, a zase zavřít.

Držíme palce, ať se květák podaří,
redakce Apetitu

Břetislav Břeh

Dekuji za odpoved. Mezitim jsem kvetak nalozil presne podle receptu. Nalevu i s vodou, kterou pusti kvetak, je velmi malo a je to tak na ctvrtinu/polovinu sklenice. Ale vubec to nevadi, protoze chutove je cely obsah sklenice konzistentni, i kdyz vypada trochu nezvykle. Takze recept za me funguje a kvetak je vyborny.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit