0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořská ryba pečená v solné krustě

Mořská ryba pečená v solné krustě

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3286 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 26 g
Tuky 163 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátně jemné maso. Ideálními doplňky k němu jsou opečená rajčata a zeleninový salát.

Suroviny

ryba 2 kg
vlkouš, losos, pražma, vykuchaná
citron 2 ks
kůru nastrouhejte a jeden z citronů pokrájejte na silné plátky
tymián 2 ČL
lístky a snítky
rozmarýn 2 snítky
pepř
sůl mořská 1 kg
chilli sušené 1 ČL
drcené
bílek 4 ks
našlehané
máslo
rozpuštěné
citron
skrojky, k podávání

1Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rybu naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete.

2V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.

3Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Sarka P

Skvělý recept na venkovní grilování. Jen se ryba zabalí do alobalu a po upečení na grilu lehce vyndá. Krusta je tvrdá, takže jde pěkně rozlomit a rybu vyndat. Navíc sůl nemá žádný vliv na chuť (že by byla přesolená).

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit