Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mořská ryba pečená v solné krustě
Mořská ryba pečená v solné krustě
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mořská ryba pečená v solné krustě

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3286 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 26 g
Tuky 163 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátně jemné maso. Ideálními doplňky k němu jsou opečená rajčata a zeleninový salát.

Suroviny

ryba 2 kg
vlkouš, losos, pražma, vykuchaná
kůru nastrouhejte a jeden z citronů pokrájejte na silné plátky
tymián 2 ČL
lístky a snítky
rozmarýn 2 snítky
pepř
sůl mořská 1 kg
chilli sušené 1 ČL
drcené
našlehané
rozpuštěné
skrojky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rybu naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete.

2

V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.

3

Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a skrojky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

14.02.2009 10:47
Skvělý recept na venkovní grilování. Jen se ryba zabalí do alobalu a po upečení na grilu lehce vyndá. Krusta je tvrdá, takže jde pěkně rozlomit a rybu vyndat. Navíc sůl nemá žádný vliv na chuť (že by byla přesolená).

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč