Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mořská ryba pečená v solné krustě
Mořská ryba pečená v solné krustě
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mořská ryba pečená v solné krustě

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3286 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 26 g
Tuky 163 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátně jemné maso. Ideálními doplňky k němu jsou opečená rajčata a zeleninový salát.

Suroviny

ryba 2 kg
vlkouš, losos, pražma, vykuchaná
kůru nastrouhejte a jeden z citronů pokrájejte na silné plátky
tymián 2 ČL
lístky a snítky
rozmarýn 2 snítky
pepř
sůl mořská 1 kg
chilli sušené 1 ČL
drcené
našlehané
rozpuštěné
skrojky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rybu naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete.

2

V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.

3

Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a skrojky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

14.02.2009 10:47
Skvělý recept na venkovní grilování. Jen se ryba zabalí do alobalu a po upečení na grilu lehce vyndá. Krusta je tvrdá, takže jde pěkně rozlomit a rybu vyndat. Navíc sůl nemá žádný vliv na chuť (že by byla přesolená).

Apetit magazín