0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořská ryba pečená v solné krustě

Mořská ryba pečená v solné krustě
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Mořská ryba pečená v solné krustě

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3286 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 26 g
Tuky 163 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátně jemné maso. Ideálními doplňky k němu jsou opečená rajčata a zeleninový salát.

Suroviny

ryba 2 kg
vlkouš, losos, pražma, vykuchaná
kůru nastrouhejte a jeden z citronů pokrájejte na silné plátky
tymián 2 ČL
lístky a snítky
rozmarýn 2 snítky
pepř
sůl mořská 1 kg
chilli sušené 1 ČL
drcené
našlehané
máslo
rozpuštěné
skrojky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rybu naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete.

2

V misce promíchejte citronovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte dvacet až dvacet pět minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.

3

Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte z plechu s trochou rozpuštěného másla a skrojky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Sarka P

Skvělý recept na venkovní grilování. Jen se ryba zabalí do alobalu a po upečení na grilu lehce vyndá. Krusta je tvrdá, takže jde pěkně rozlomit a rybu vyndat. Navíc sůl nemá žádný vliv na chuť (že by byla přesolená).

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč