0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1482 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 65 g
Tuky 97 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Olivy důkladně propláchněte studenou vodou, aby těsto nebylo moc slané. Sůl již do těsta nepatří, přidané ingredience ho ochutí dostatečně.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 80 g
sardinky (konzerva) 1 ks
vejce 2 ks
mléko 250 ml
sýr 50 g
gruyère či ementál
olivy zelené 350 g
bez pecek

1Rozmixujte sardinky i s olejem, vejce, mouku, strouhaný sýr a mléko. Olivy důkladně propláchněte studenou vodou a nechte oschnout v cedníku.

2Troubu předehřejte na 200 °C. Dortovou formu nebo menší pekáček vymažte máslem, vsypte do ní olivy a přilijte těsto. Pečte 30–40 minut.

3Zkuste špejlí, jestli je střed bublaniny propečený. Pokud zůstane špejle čistá, vyjměte z trouby. Po vychladnutí nakrájejte na menší kousky a podávejte se sklenkou vína.
 

Recept je převzatý z knihy Olivová kuchařka od Jarmily Teplíkové, Lenky Světové a Dagmar Derré.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč