‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1482 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 65 g
Tuky 97 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Olivy důkladně propláchněte studenou vodou, aby těsto nebylo moc slané. Sůl již do těsta nepatří, přidané ingredience ho ochutí dostatečně.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 80 g
sardinky (konzerva) 1 ks
vejce 2 ks
mléko 250 ml
sýr 50 g
gruyère či ementál
olivy zelené 350 g
bez pecek

1Rozmixujte sardinky i s olejem, vejce, mouku, strouhaný sýr a mléko. Olivy důkladně propláchněte studenou vodou a nechte oschnout v cedníku.

2Troubu předehřejte na 200 °C. Dortovou formu nebo menší pekáček vymažte máslem, vsypte do ní olivy a přilijte těsto. Pečte 30–40 minut.

3Zkuste špejlí, jestli je střed bublaniny propečený. Pokud zůstane špejle čistá, vyjměte z trouby. Po vychladnutí nakrájejte na menší kousky a podávejte se sklenkou vína.
 

Recept je převzatý z knihy Olivová kuchařka od Jarmily Teplíkové, Lenky Světové a Dagmar Derré.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit