Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

4.1/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1482 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 65 g
Tuky 97 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Olivy důkladně propláchněte studenou vodou, aby těsto nebylo moc slané. Sůl již do těsta nepatří, přidané ingredience ho ochutí dostatečně.

Související recepty

Suroviny

sardinky (konzerva) 1 ks
vejce 2 ks
mléko 250 ml
sýr 50 g
gruyère či ementál
bez pecek

Postup

1

Rozmixujte sardinky i s olejem, vejce, mouku, strouhaný sýr a mléko. Olivy důkladně propláchněte studenou vodou a nechte oschnout v cedníku.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Dortovou formu nebo menší pekáček vymažte máslem, vsypte do ní olivy a přilijte těsto. Pečte 30–40 minut.

3

Zkuste špejlí, jestli je střed bublaniny propečený. Pokud zůstane špejle čistá, vyjměte z trouby. Po vychladnutí nakrájejte na menší kousky a podávejte se sklenkou vína.

Recept je převzatý z knihy Olivová kuchařka od Jarmily Teplíkové, Lenky Světové a Dagmar Derré.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín