Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty – mají více tváří, a proto obrovský potenciál i ve slané kuchyni!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C.
Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
Pekáč vyložte alobalem a postavte do něj mřížku. Na ni položte plátky slaniny a posypte je cukrem. Pečte 12 až 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná. Nechte ji vychladnout a nahrubo ji nakrájejte.
Na pánvičce rozpusťte lžíci másla, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte většinu rozmarýnu a smažte ještě minutu; odstavte.
Jakmile brambory vychladnou, podélně je překrojte a opatrně vydlabejte; nechte malý okraj, aby vznikly mističky.
Dřeň rozmixujte se zbylým máslem, cibulkou, trochou rozmarýnu, vajíčkem, smetanou a většinou sýra, osolte a opepřete. Směsí naplňte sáček.
Sáčkem se zdobítkem naplňte brambory a na plechu je asi dvacet minut zapékejte. Ozdobte zbylým sýrem, rozmarýnem a slaninou.
Komentáře
Vynikající