Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dvakrát pečené plněné sladké brambory

Dvakrát pečené plněné sladké brambory

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4268 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 108 g
Tuky 373 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty – mají více tváří, a proto obrovský potenciál i ve slané kuchyni!

Suroviny

sladké, středně velké
LZE VYNECHAT
hnědý cukr 2 PL
pokojové teploty
jemně nakrájené
rozmarýn 1 ČL
nasekaný
vejce 1 ks
velké
lze nahradit jiným sýrem, strouhaný
sůl
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.

3

Pekáč vyložte alobalem a postavte do něj mřížku. Na ni položte plátky slaniny a posypte je cukrem. Pečte 12 až 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná. Nechte ji vychladnout a nahrubo ji nakrájejte. 

4

Na pánvičce rozpusťte lžíci másla, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte většinu rozmarýnu a smažte ještě minutu; odstavte.

5

Jakmile brambory vychladnou, podélně je překrojte a opatrně vydlabejte; nechte malý okraj, aby vznikly mističky.

 
6

Dřeň rozmixujte se zbylým máslem, cibulkou, trochou rozmarýnu, vajíčkem, smetanou a většinou sýra, osolte a opepřete. Směsí naplňte sáček.

7

Sáčkem se zdobítkem naplňte brambory a na plechu je asi dvacet minut zapékejte. Ozdobte zbylým sýrem, rozmarýnem a slaninou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

18.02.2020 22:48

Vynikající

30.01.2008 09:20
Recept se nachází v č.3/07, str.81

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...