Udělejte si je pikantní podle chuti.
Suroviny
Indická omáčka
meruňkový džem
150
g
majonéza
150
g
kari koření
1
ČL
Sladká červená omáčka - verze pro dospělé
olivový olej
1
PL
trocha
cibule
1
ks
nadrobno
česnek
1
stroužek
na plátky
malinový džem
3
PL
nebo rybízový
sušené brusinky
hrst
nebo pokrájené meruňky
rozinky
hrst
vinný ocet červený
2
PL
koření
2
PL
ras-el-hanút, harissa nebo gyros
sůl
cukr
Postup
1
INDICKÁ OMÁČKA
Smíchejte 150 g meruňkového džemu se 150–180 g majonézy a 1–2 lžičkami kari koření; případně ještě dochuťte solí.
SLADKÁ ČERVENÁ OMÁČKA
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte česnek, a až zezlátne, vmíchejte rajčata, ocet a protlak. Mírně 10 minut duste, podle potřeby podlijte trochou vody.
2
Přidejte sušené ovoce, marmeládu a koření a duste vše doměkka. Ochutnejte a dolaďte solí a cukrem. Omáčku rozmixujte.