Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladké jahodové gazpacho
Jahodové gazpacho
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladké jahodové gazpacho

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 470 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 101 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studená ovocná polévka – existuje snad lepší ztělesnění léta? Labužníci si ji ještě doladí kopečkem zmrzliny či mascarpone.

Suroviny

jahody 400 g
máta 3 lístky
+ další na ozdobu
vanilkový extrakt 2 ČL
med 4 PL
pomerančová šťáva 100 ml
limetová šťáva 1 ČL

Postup

1

Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.

2

Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka.

 
3

Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...