Studená ovocná polévka – existuje snad lepší ztělesnění léta? Labužníci si ji ještě doladí kopečkem zmrzliny či mascarpone.
Suroviny
jahody
400
g
lesní plody
100
g
máta
3
lístky
+ další na ozdobu
vanilkový extrakt
2
ČL
med
4
PL
pomerančová šťáva
100
ml
citronová šťáva
1
ČL
limetová šťáva
1
ČL
Postup
1
Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.
2
Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka.
3
Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou.