Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladká plněná vajíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7742 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 400 g
Tuky 585 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová nadílka! I tak by se dali označit tato plnená vajíčka. Roztomilé cukroví naplněné slaďoučkým krémem, které pohladí duši i mlsný jazýček každého koledníka. 

Suroviny

na poprášení
Na těsto
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, na vysypání formy
vejce 6 ks
olej 4 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
prosátý
škrob 20 g
smetana 200 ml
máslo 250 g
změklé

Postup

1

Dvojdílnou formičku na vajíčka (viz Tipy & triky) vymažte a vysypte.

2

Do mísy dejte vajíčka a ušlehejte je do pěny s oběma druhy cukru. Potom přidejte olej, mouku i prášek do pečiva a znovu pořádně promíchejte. Naplňte formičky a deset minut pečte. Postup zopakujte celkem osmkrát. Nechte vychladnout.

3

Připravte žloutkovo-vanilkový krém: nejprve utřete žloutky s cukrem a solamylem, přidejte vnitřek lusku vanilky, přilijte smetanu a za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Máslo našlehejte, pak k němu postupně přišlehejte krém a dejte do ledničky. Polovinu vajíčka nazdobte krémem a přitlačte na ni druhou polovinu. Poprašte cukrem a ozdobte mašlí.

TIPY & TRIKY
Piškotová anebo dutá perníková vajíčka lehce upečete v plechové formičce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

11.03.2010 16:22
jak velká je ta formička ?

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...