0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladká plněná vajíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7742 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 400 g
Tuky 585 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová nadílka! I tak by se dali označit tato plnená vajíčka. Roztomilé cukroví naplněné slaďoučkým krémem, které pohladí duši i mlsný jazýček každého koledníka. 

Suroviny

moučkový cukr
na poprášení
Na těsto
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, na vysypání formy
vejce 6 ks
vanilkový cukr 1 bal
olej 4 PL
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
žloutek 6 ks
krupicový cukr 150 g
prosátý
škrob 20 g
vanilkový lusk 1 ks
smetana 200 ml
máslo 250 g
změklé

Postup

1

Dvojdílnou formičku na vajíčka (viz Tipy & triky) vymažte a vysypte.

2

Do mísy dejte vajíčka a ušlehejte je do pěny s oběma druhy cukru. Potom přidejte olej, mouku i prášek do pečiva a znovu pořádně promíchejte. Naplňte formičky a deset minut pečte. Postup zopakujte celkem osmkrát. Nechte vychladnout.

3

Připravte žloutkovo-vanilkový krém: nejprve utřete žloutky s cukrem a solamylem, přidejte vnitřek lusku vanilky, přilijte smetanu a za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Máslo našlehejte, pak k němu postupně přišlehejte krém a dejte do ledničky. Polovinu vajíčka nazdobte krémem a přitlačte na ni druhou polovinu. Poprašte cukrem a ozdobte mašlí.

TIPY & TRIKY
Piškotová anebo dutá perníková vajíčka lehce upečete v plechové formičce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Anonym

jak velká je ta formička ?

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč