0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7742 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 400 g
Tuky 585 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová nadílka! I tak by se dali označit tato plnená vajíčka. Roztomilé cukroví naplněné slaďoučkým krémem, které pohladí duši i mlsný jazýček každého koledníka. 

Suroviny

Na těsto
moučkový cukr
na poprášení
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, na vysypání formy
vejce 6 ks
vanilkový cukr 1 bal
olej 4 PL
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
žloutek 6 ks
krupicový cukr 150 g
prosátý
škrob 20 g
vanilkový lusk 1 ks
smetana 200 ml
máslo 250 g
změklé

Postup

1

Dvojdílnou formičku na vajíčka (viz Tipy & triky) vymažte a vysypte.

2

Do mísy dejte vajíčka a ušlehejte je do pěny s oběma druhy cukru. Potom přidejte olej, mouku i prášek do pečiva a znovu pořádně promíchejte. Naplňte formičky a deset minut pečte. Postup zopakujte celkem osmkrát. Nechte vychladnout.

3

Připravte žloutkovo-vanilkový krém: nejprve utřete žloutky s cukrem a solamylem, přidejte vnitřek lusku vanilky, přilijte smetanu a za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Máslo našlehejte, pak k němu postupně přišlehejte krém a dejte do ledničky. Polovinu vajíčka nazdobte krémem a přitlačte na ni druhou polovinu. Poprašte cukrem a ozdobte mašlí.

TIPY & TRIKY
Piškotová anebo dutá perníková vajíčka lehce upečete v plechové formičce. 

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit