Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7742 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 400 g
Tuky 585 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová nadílka!

Suroviny

Na těsto
moučkový cukr
na poprášení
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, na vysypání formy
vejce 6 ks
vanilkový cukr 1 bal
olej 4 PL
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
žloutek 6 ks
krupicový cukr 150 g
prosátý
škrob 20 g
vanilkový lusk 1 ks
smetana 200 ml
máslo 250 g
změklé

1 Dvojdílnou formičku na vajíčka (viz Tipy & triky) vymažte a vysypte.

2 Do mísy dejte vajíčka a ušlehejte je do pěny s oběma druhy cukru. Potom přidejte olej, mouku i prášek do pečiva a znovu pořádně promíchejte. Naplňte formičky a deset minut pečte. Postup zopakujte celkem osmkrát. Nechte vychladnout.

3 Připravte žloutkovo-vanilkový krém: nejprve utřete žloutky s cukrem a solamylem, přidejte vnitřek lusku vanilky, přilijte smetanu a za stálého míchání vařte dvě až tři minuty. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Máslo našlehejte, pak k němu postupně přišlehejte krém a dejte do ledničky. Polovinu vajíčka nazdobte krémem a přitlačte na ni druhou polovinu. Poprašte cukrem a ozdobte mašlí.

TIPY & TRIKY
Piškotová anebo dutá perníková vajíčka lehce upečete v plechové formičce. Koupíte ji na www.ceske-formicky.cz.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit