0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slepičí pekáček à la nádivka

Slepičí pekáček à la nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slepičí pekáček à la nádivka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 50365 kcal
Bílkoviny 1022 g
Sacharidy 163 g
Tuky 986 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle zachutná, můžete v ní libovolně zaměňovat druhy masa a o svátcích si ji dát třeba se zbytky pečeného masa, uzeným nebo třeba s klobásou. 

Suroviny

máslo 3 PL
slanina 100 g
sušená nebo anglická slanina na nudličky (část plátků můžete nechat v celku na ozdobení povrchu)
pórek 1 ks
nakrájený na plátky
řapíkatý celer 2 ks
stonky, nakrájené na plátky
žampiony 400 g
krémové, nakrájené na plátky
slepice 0.5
vařená, z půlky slepice
tymián 2 snítka
lístky odrhnuté
šalvěj 4 lístky
lístky nasekané
vývar kuřecí 300 ml
sůl a pepř
čerstvě mletý
ciabatta 2 ks
nebo podobný italský chleba s velkými otvory, nakrájený na půlplátky
smetana ke šlehání 250 ml
petrželka svazek

1 Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké pánvi na másle opékejte slaninu asi 3 minuty dozlatova. Potom přidejte pórek a míchejte dalších 5 minut, až změkne. Vsypte řapíkatý celer a žampiony a opékejte vše ještě 2 minuty. Přidejte úhledně nakrájené slepičí maso, tymián, šalvěj a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vmíchejte chleba. Nechte vychladnout.

2 Ve smetaně rozšlehejte vejce a přimíchejte ji spolu s petrželkou ke směsi. Celý obsah pánve potom rozprostřete do zapékací nádoby. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit