Slepičí pekáček à la nádivka

Slepičí pekáček à la nádivka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1871 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 144 g
Tuky 126 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle zachutná, můžete v ní libovolně zaměňovat druhy masa a o svátcích si ji dát třeba se zbytky pečeného masa, uzeným nebo třeba s klobásou. 

Suroviny

máslo 3 PL
100 g
sušená nebo anglická slanina na nudličky (část plátků můžete nechat v celku na ozdobení povrchu)
1 ks
pór nakrájený na plátky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
400 g
krémové žampiony nakrájené na plátky
slepičí maso vařené, z půlky slepice
tymián 2 snítka
lístky odrhnuté
šalvěj 4 lístky
lístky nasekané
vývar kuřecí 300 ml
sůl a pepř
čerstvě mletý
ciabatta 2 ks
nebo podobný italský chleba s velkými otvory, nakrájený na půlplátky
smetana ke šlehání 250 ml
petrželka svazek

1 Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké pánvi na másle opékejte slaninu asi 3 minuty dozlatova. Potom přidejte pórek a míchejte dalších 5 minut, až změkne. Vsypte řapíkatý celer a žampiony a opékejte vše ještě 2 minuty. Přidejte úhledně nakrájené slepičí maso, tymián, šalvěj a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vmíchejte chleba. Nechte vychladnout.

2 Ve smetaně rozšlehejte vejce a přimíchejte ji spolu s petrželkou ke směsi. Celý obsah pánve potom rozprostřete do zapékací nádoby. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit