Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle zachutná, můžete v ní libovolně zaměňovat druhy masa a o svátcích si ji dát třeba se zbytky pečeného masa, uzeným nebo třeba s klobásou.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké pánvi na másle opékejte slaninu asi 3 minuty dozlatova. Potom přidejte pórek a míchejte dalších 5 minut, až změkne. Vsypte řapíkatý celer a žampiony a opékejte vše ještě 2 minuty. Přidejte úhledně nakrájené slepičí maso, tymián, šalvěj a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vmíchejte chleba. Nechte vychladnout.
Ve smetaně rozšlehejte vejce a přimíchejte ji spolu s petrželkou ke směsi. Celý obsah pánve potom rozprostřete do zapékací nádoby. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova.