Slepičí pekáček à la nádivka

Slepičí pekáček à la nádivka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1871 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 144 g
Tuky 126 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle zachutná, můžete v ní libovolně zaměňovat druhy masa a o svátcích si ji dát třeba se zbytky pečeného masa, uzeným nebo třeba s klobásou. 

Suroviny

máslo 3 PL
100 g
sušená nebo anglická slanina na nudličky (část plátků můžete nechat v celku na ozdobení povrchu)
1 ks
pór nakrájený na plátky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
400 g
krémové žampiony nakrájené na plátky
slepičí maso vařené, z půlky slepice
tymián 2 snítka
lístky odrhnuté
šalvěj 4 lístky
lístky nasekané
vývar kuřecí 300 ml
sůl a pepř
čerstvě mletý
ciabatta 2 ks
nebo podobný italský chleba s velkými otvory, nakrájený na půlplátky
smetana ke šlehání 250 ml
petrželka svazek

1 Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké pánvi na másle opékejte slaninu asi 3 minuty dozlatova. Potom přidejte pórek a míchejte dalších 5 minut, až změkne. Vsypte řapíkatý celer a žampiony a opékejte vše ještě 2 minuty. Přidejte úhledně nakrájené slepičí maso, tymián, šalvěj a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vmíchejte chleba. Nechte vychladnout.

2 Ve smetaně rozšlehejte vejce a přimíchejte ji spolu s petrželkou ke směsi. Celý obsah pánve potom rozprostřete do zapékací nádoby. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit