Tatarský biftek

Tatarský biftek

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2233 kcal
Bílkoviny 181 g
Cukr 35 g
Tuky 148 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou vajíčka naprosto v pořádku, raději je nahraďte olivovým olejem.

Suroviny

svíčková 500 g
hořčice plnotučná 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
4
tabasko
worcesterská omáčka 2 PL
koňak 1 PL
žloutek 4 ks
nebo 100 ml kvalitní olivový olej
K podávání
jarní cibulka 4 ks
jemně nasekaná
kapary 4 PL
pepř
mletý
sůl
chleba
celozrnný, na topinky
česnek 4 stroužky
olej
na opékání
1. Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem; maso příliš nepěchujte.

2. Vytvarujte bochánek a přesuňte ho do servírovací nádoby. Vytvořte čtyři důlky (před podáváním do nich vyklepnete žloutek) a dejte chladit.

3. Na rozpáleném oleji opečte topinky. Kapary, nakrájenou cibuli, pepř a sůl rozdělte do misek. Těsně před servírováním promíchejte maso se žloutky nebo s olejem a ochuťte cibulkou a solí. Každá si pak můžete po libosti potírat topinky česnekem a masem.

Obchod Apetit