Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou vajíčka naprosto v pořádku, raději je nahraďte olivovým olejem.
Suroviny
svíčková
500
g
hořčice plnotučná
2
PL
hořčice dijonská
1
PL
tabasco
4
kapek
worchestrová omáčka
2
PL
koňak
1
PL
žloutek
4
ks
nebo 100 ml kvalitní olivový olej
K podávání
jarní cibulka
4
ks
jemně nasekaná
kapary
4
PL
pepř
mletý
sůl
chleba
celozrnný, na topinky
česnek
4
stroužky
olej
na opékání
Postup
1
Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem; maso příliš nepěchujte.
2
Vytvarujte bochánek a přesuňte ho do servírovací nádoby. Vytvořte čtyři důlky (před podáváním do nich vyklepnete žloutek) a dejte chladit.
3
Na rozpáleném oleji opečte topinky. Kapary, nakrájenou cibuli, pepř a sůl rozdělte do misek. Těsně před servírováním promíchejte maso se žloutky nebo s olejem a ochuťte cibulkou a solí. Každá si pak můžete po libosti potírat topinky česnekem a masem.
Komentáře
Anonym
22.08.2006 22:27
Tatarský biftek
Anonym
10.10.2006 15:32
Tatarský biftek
Anonym
17.03.2007 12:56
bifťour
Anonym
16.03.2007 13:28
okurky?
Anonym
04.09.2007 19:27
Apetit 3/06
Anonym
17.07.2008 17:20
čerstvé maso