0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 125
Do 30 minut Velmi snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1283 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 22 g
Tuky 75 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severská lahůdka, kterou si nemůžete nechat ujít. Omráčíte jí všechny spolustrávníky!

Suroviny

losos 500 g
bez kůže a kostí
kopr 2 PL
nasekaný
šalotka 2 ks
nadrobno
olivový olej 1 PL
citronová štáva 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Lososa nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte se zbylými přísadami.

2

Nechte 5 minut odpočinout, případně dotáhněte solí a citronem podle vlastní chuti.

3

Podávejte vychlazené s opečeným toustovým chlebem, pár lístky polníčku a dílky citronu.

NĚCO NAVÍC
Šalotku můžete nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit