Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lososový tatarák

Lososový tatarák

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1283 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 22 g
Tuky 75 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severská lahůdka, kterou si nemůžete nechat ujít. Omráčíte jí všechny spolustrávníky!

Suroviny

losos 500 g
bez kůže a kostí
kopr 2 PL
nasekaný
šalotka 2 ks
nadrobno
olivový olej 1 PL
citronová štáva 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Lososa nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte se zbylými přísadami.

2 Nechte 5 minut odpočinout, případně dotáhněte solí a citronem podle vlastní chuti. Podávejte vychlazené s opečeným toustovým chlebem, pár lístky polníčku a dílky citronu.

NĚCO NAVÍC
Šalotku můžete nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit