Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososový tatarák
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 157
Do 30 minut Velmi snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1283 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 22 g
Tuky 75 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severská lahůdka, kterou si nemůžete nechat ujít. Tatarák z lososa je rychlý předkrm, kterým s minimem úsilí omráčíte všechny spolustrávníky! Podávejte ho s plátkem opečeného bílého pečiva, listy křupavého salátu a klínkem citronu.

Suroviny

losos 500 g
bez kůže a kostí, co nejčerstvější
kopr 2 PL
nasekaný najemno
nakrájená nadrobno
olivový olej 1 PL
+ navíc podle chuti
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
opečený, k podávání
polníček
k podávání
klínky, k podávání

Postup

1

Lososa nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte s koprem, šalotkou, olivovým olejem, citronovou šťávou a dijonskou hořčicí. Osolte a opepřete.

2

Nechte 5 minut odpočinout, případně dochuťte solí a citronem.

3

Podávejte vychlazené s opečeným toustovým chlebem, pár lístky polníčku a klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Šalotku můžete nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...