Severská lahůdka, kterou si nemůžete nechat ujít. Tatarák z lososa je rychlý předkrm, kterým s minimem úsilí omráčíte všechny spolustrávníky! Podávejte ho s plátkem opečeného bílého pečiva, listy křupavého salátu a klínkem citronu.
Suroviny
losos
500
g
bez kůže a kostí, co nejčerstvější
kopr
2
PL
nasekaný najemno
šalotka
2
ks
nakrájená nadrobno
olivový olej
1
PL
citronová šťáva
1
PL
+ navíc podle chuti
hořčice dijonská
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
opečený, k podávání
polníček
k podávání
klínky, k podávání
Postup
1
Lososa nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte s koprem, šalotkou, olivovým olejem, citronovou šťávou a dijonskou hořčicí. Osolte a opepřete.
2
Nechte 5 minut odpočinout, případně dochuťte solí a citronem.
3
Podávejte vychlazené s opečeným toustovým chlebem, pár lístky polníčku a klínky citronu.
NĚCO NAVÍC
Šalotku můžete nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.