0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kotletky s římským kmínem na čočkovém salátu

Jehněčí kotletky s římským kmínem na čočkovém salátu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Jehněčí kotletky s římským kmínem na čočkovém salátu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3325 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 209 g
Tuky 194 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přestože se jedná o minutku, jehněčí kotletky na čočkovém salátu hravě obstojí i jako novoroční či velikonoční oběd. Kdo říká, že letos nemůžete tradice uctít jinak?

Suroviny

rajčatový protlak 1 PL
+ další k podávání podle chuti
římský kmín 1 ČL
podrcený
chilli sušené 1 ČL
jemné, mleté
česnek 1 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
jehněčí kotlety 6 ks
podle výšky masa 4–6 ks
jarní cibulka 4 ks
nasekané najemno
čočka 250 g
drobnozrnná, z plechovky, slitá a okapaná
mražený hrášek 100 g
povolený
citronová šťáva
z 1/2 citronu
olivový olej 1 PL
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek a nakrájená najemno
máta 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Prošlehejte v míse protlak, jogurt, římský kmín, mleté chilli, česnek, zázvor, sůl a pepř. Přidejte kotletky a ve směsi je dobře obalte. Nechte 5 minut marinovat.

2

Smíchejte jarní cibulku, čočku a hrášek s citronovou šťávou, dobře osolte.

3

Rozpalte pořádně grilovací pánev a nasucho opečte kotletky, 3 minuty po každé straně. Pak zakryjte volně alobalem a nechte 2 minuty odpočívat.

4

K jarní cibulce, čočce a hrášku vmíchejte olej, chilli papričku a lístky máty. Podávejte s jehněčími kotletkami a jogurtem navíc, chcete-li.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč