Přestože se jedná o minutku, jehněčí kotletky na čočkovém salátu hravě obstojí i jako novoroční či velikonoční oběd. Kdo říká, že letos nemůžete tradice uctít jinak?
Suroviny
Postup
Prošlehejte v míse protlak, jogurt, římský kmín, mleté chilli, česnek, zázvor, sůl a pepř. Přidejte kotletky a ve směsi je dobře obalte. Nechte 5 minut marinovat.
Smíchejte jarní cibulku, čočku a hrášek s citronovou šťávou, dobře osolte.
Rozpalte pořádně grilovací pánev a nasucho opečte kotletky, 3 minuty po každé straně. Pak zakryjte volně alobalem a nechte 2 minuty odpočívat.
K jarní cibulce, čočce a hrášku vmíchejte olej, chilli papričku a lístky máty. Podávejte s jehněčími kotletkami a jogurtem navíc, chcete-li.
Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.