Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kotletky s římským kmínem na čočkovém salátu
Jehněčí kotletky s římským kmínem na čočkovém salátu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Jehněčí kotletky s římským kmínem na čočkovém salátu

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3325 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 209 g
Tuky 194 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přestože se jedná o minutku, jehněčí kotletky na čočkovém salátu hravě obstojí i jako novoroční či velikonoční oběd. Kdo říká, že letos nemůžete tradice uctít jinak?

Související recepty

Suroviny

+ další k podávání podle chuti
římský kmín 1 ČL
podrcený
chilli sušené 1 ČL
jemné, mleté
česnek 1 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
podle výšky masa 4–6 ks
jarní cibulka 4 ks
nasekané najemno
čočka 250 g
drobnozrnná, z plechovky, slitá a okapaná
mražený hrášek 100 g
povolený
z 1/2 citronu
olivový olej 1 PL
červená, zbavená semínek a nakrájená najemno
máta 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Prošlehejte v míse protlak, jogurt, římský kmín, mleté chilli, česnek, zázvor, sůl a pepř. Přidejte kotletky a ve směsi je dobře obalte. Nechte 5 minut marinovat.

2

Smíchejte jarní cibulku, čočku a hrášek s citronovou šťávou, dobře osolte.

3

Rozpalte pořádně grilovací pánev a nasucho opečte kotletky, 3 minuty po každé straně. Pak zakryjte volně alobalem a nechte 2 minuty odpočívat.

4

K jarní cibulce, čočce a hrášku vmíchejte olej, chilli papričku a lístky máty. Podávejte s jehněčími kotletkami a jogurtem navíc, chcete-li.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín