Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotletky se šalotkami
Kotletky se šalotkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotletky se šalotkami

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2551 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 114 g
Tuky 137 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouhé čtyři základní ingredience se postarají o dokonalý chuťový zážitek. Ideální příloha – čerstvý chléb.

Suroviny

kotleta 6 plátků
vepřová
tymián 10 snítek
sůl mořská
pepř
černý, mletý

Postup

1

V pánvičce rozehřejte 20 g másla, vsypte šalotku a na vyšším plameni za častého míchání opékejte 8–10 minut dozlatova.

2

Zbylé máslo rozehřejte ve velké pánvi. Na vyšším plameni opékejte kotletky z každé strany asi 5 minut, až budou propečené a zlatohnědé. Osolte a poprašte hrubě mletým pepřem. Šalotky promíchejte s tymiánem a podávejte ke kotletkám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...